平時其實好少去食漢堡包等嘅美式西餐,但係最近因為啱啱去完美國做嘢返嚟,所以就有啲掛住嗰陣食過嘅美式漢堡包嘅味道,本身都知道香港有好多唔同嘅漢堡店,但係真係做到正宗用傳統嘅美國漢堡包味道就唔多啦!今次就好彩俾我喺尖沙咀鬧市美麗華商場入面搵到一間專做美式漢堡包嘅食店,一入到去見到佢成個裝修已經好友美國復古風格,很有feel!今次同朋友一齊試咗幾款唔同嘅漢堡包,分別係菠蘿煙肉同牛肉漢堡包同埋墨西哥辣椒牛肉芝士漢堡包,兩隻嘅牛肉餅都非常之嘅Juice,又有好香好重嘅牛肉味,加上本身已經有厚度口感非常之豐富!前者菠蘿同煙肉嘅組合,好有熱帶風情,菠蘿酸酸甜甜嘅口感可以好好咁樣綜合左漢堡油膩既感覺,煙肉煎得香脆有油香,成個層次就會比較豐富,我覺得食漢堡包就係要有豐富嘅口感先係最重要!而墨西哥辣椒就唔係特別辣,青辣椒同芝士嘅配搭係match嘅唔錯!