今日同寶寶去完T-park,之後就去左搵食。之後俾我地搵到一間好遠水路既餐廳,真係好偏遠,要轉輕鐵先去到既一個地方。哩間餐廳係藍地輕鐵站附近,落車之後要穿過村屋,小橋同埋停車場🅿️。之後就會見到一個懷舊既茶餐廳燈箱。餐廳有室內座位,亦有室外雅座。今晚有d凍所以都係坐入面暖d😂不過室外環境好舒服👇🏻尤其係近排既天氣唔太熱,夜晚吹下風都幾relaxing架食物方面,我地叫左2個Set Dinner 同埋一份小食。小食係炸蕃薯條🍟。上面淋左糖漿,甜甜地幾好食。Set Dinner 叫左一份意粉同一份牛扒。沙律新界牛牛食既草係真係清新d,蕃茄仔又清甜。再加上少少既黑醋,係好開胃架!是日餐湯周打海鮮忌廉湯蒜蓉包同Pizza Hut 既蒜蓉包唔同,係用方包烘底,再加蒜蓉焗成。外面脆香,入面軟熟。卡邦尼意粉我最喜歡就係有汁既意粉,所以卡邦尼意粉絕對係我既首選。煎香左既煙肉,調味既黑胡椒,加上少少既拌碟菜,係幾好味!紐西蘭肉眼扒今餐既重點就係哩塊肉眼扒,我地叫左5成熟。餐廳煎得幾好,唔會太韌,又唔會出血汁,唔錯唔錯。醬汁就揀左蒜蓉汁,拌碟上既汁唔算多,有需要既記得問餐廳拎多少少。順帶一提,半碟上既薯菜,

食物方面,我地叫左2個Set Dinner 同埋一份小食。

小食係炸蕃薯條🍟。
上面淋左糖漿,甜甜地幾好食。

Set Dinner 叫左一份意粉同一份牛扒。

沙律

是日餐湯
周打海鮮忌廉湯

蒜蓉包

卡邦尼意粉

紐西蘭肉眼扒

順帶一提,半碟上既薯菜,好多時都會被忽略。但係今次既薯蓉就算幾特別,唔係普通既薯仔蓉,而係蕃薯蓉🍠。🤤😋

最後一提,肉眼扒既size 都幾大塊。食唔嘥埋單既時候都幾尷尬,但侍應介紹係附近有地盤工人,所以份量做番啱佢地胃口,驚佢地唔夠飽開工😎身為半個地盤妹既我幾鍾意餐廳咁貼心,好少餐廳咁優惠既價錢份量有咁多😎