銅鑼灣Shari Shari位置唔算好就腳,經過開附近嘅朋友可以行多兩步搏walkin唔使等太耐,不過過咗dinner period要準備等下啦,仲冇得預約,必然硬掘要等吓。刨冰選擇好多,花多眼亂,每款都做得好有心思。食咗咁多年我都係從一而終,宇治金時味唔使考慮咁多,直頭係抹茶愛好者必試。清新解渴,甜得嚟有鼓後勁甘甘哋,十分盞鬼。食到半路竟然仲有紅豆涵藏喺中間,白玉有𡁻頭煙韌,成個體驗滿分。揀揸車去嘅朋友有福,泊車異常方便,但要留意舖頭座位唔多,rush hour企到你腳都軟,有幾張櫈仔叫做畀你坐下,但坐唔坐到就睇你好唔好彩。溫馨提示齊人入座。總括,Shari Shari價錢合理,刨冰出色,環境勉強接受,有時間多值得排隊試吓。
宇冶金時味刨冰
2024-03-09