其實我自己都幾鍾意食泰式串燒因為配料醬汁好吊人胃口而且又好夾啲肉 風味相當唔同佢有啲必食介紹✨其中一個就係飄香椰青焗飯先講講其他菜式先------------------------------1. 泰式海南雞(半隻)🐥我覺得雞肉件件都幾厚肉但又唔需要點用力咬因為真係估唔到幾嫩滑配上泰式醬汁 酸酸辣辣幾好食------------------------------2.串燒🍢肉身應該有少少變咗有啲硬同變異咗嘅味道唔係太好食------------------------------3.串燒 (茄子)🍆呢個同出面嘅茄子差唔多值得一講就係佢地淋上面嘅蒜蓉因為係自家製嘅醬汁嚟味道真係唔錯蒜蓉絕對豐富口感同味覺加咗啲啲辣味係入面整個串燒茄子色、香、味提升不少值得再試------------------------------4.馬拉盏炒椰菜苗🌿去泰國餐廳總會叫個馬拉盞炒菜食因為馬拉盞味道好吸引炒落菜到真係絕配今次就叫咗椰菜苗椰菜苗爽口好食,份量都多但師傅好似落重咗少少手有啲咸,但整體都唔錯🤔------------------------------5.飄香椰青焗飯🥥用椰青殼包住個飯上面有椰絲
其實我自己都幾鍾意食泰式串燒
因為配料醬汁好吊人胃口
而且又好夾啲肉 風味相當唔同
佢有啲必食介紹✨
其中一個就係飄香椰青焗飯
先講講其他菜式先
泰式海南雞(半隻)

1. 泰式海南雞(半隻)🐥

因為係自家製嘅醬汁嚟
味道真係唔錯
蒜蓉絕對豐富口感同味覺
加咗啲啲辣味係入面
整個串燒茄子色、香、味提升不少
值得再試
馬拉盏炒椰菜苗

4.馬拉盏炒椰菜苗🌿
去泰國餐廳總會叫個馬拉盞炒菜食
因為馬拉盞味道好吸引
炒落菜到真係絕配
今次就叫咗椰菜苗
椰菜苗爽口好食,份量都多
但師傅好似落重咗少少手
有啲咸,但整體都唔錯🤔
飄香椰青焗飯

超鍾意食或飲椰汁嘅朋友啱哂
清淡得嚟帶些少椰香🌀
係十分特別嘅菜式
2019-07-18
泰式海南雞(半隻)
串燒 (茄子)
馬拉盏炒椰菜苗