2019-12-18 101 瀏覽
Happy Friday約咗好耐冇見嘅中學同學,佢提議去呢間位於銅鑼灣嘅rooftop bar,重點當然係為咗佢無敵嘅露台景。一出𨋢就會見到大大個logo,係一個好中式嘅如意結,旁邊嘅櫃枱放咗兩個小小嘅士兵。餐廳好大,空間感超強,燈光比較暗,大部份都係沙發位,感覺好relax。外面有露台位可以睇到維港景,可惜咁啱有品酒活動俾人包咗場,始終都係有緣無份⋯⋯最先上枱嘅係signature cocktail,酒味唔重,帶有好重嘅果汁味,以莓汁為主,感覺好清新。上枱嘅時候飄住白煙,效果好靚,最特別係佢隻杯,有少少似煙斗形,杯邊連住飲管可以直接啜,好特別。和牛卷海膽係用生和牛包住新鮮海膽,面頭用魚子同金箔點綴,淨係賣相已經滿分!和牛肉味頗重,質感軟腍,海膽鮮甜軟滑,兩者都幾乎入口即溶,加上味道濃郁嘅魚子,令鮮味發揮到極致!吉列蠔雖然唔係珍寶尺寸,但勝在鮮味十足,即叫即炸,非常酥脆!松露薯條中規中矩,松露味唔算好濃,比起上面兩道菜就有些許失色,但必須一讚嘅係侍應服務好好,一留意到醬汁差唔多點晒,就即刻上前詢問需唔需要添加。松露伊麵份量雖然唔多,但侍應會即場刨松露,而且絕對唔慳皮!大大塊松露,紋理清

Vampire  Bubbles

和牛卷海膽  (2件)

吉列炸蠔  (3件)

松露薯條

松露伊麵

松露伊麵份量雖然唔多,但侍應會即場刨松露,而且絕對唔慳皮!
松露伊麵

大大塊松露,紋理清晰,好香菌味。
Special mix shisha  -fruit punch
從來未試過shisha嘅我一直好想試,冇得出露台仲以為冇機會,好彩一問之下室內都可以食,所以點咗一個signature mix試下,係classic嘅圓身壺,份量都幾大,多幾個人食都冇問題。侍應調較好之後會先俾客人試食,仲好細心問我哋味道啱唔啱,值得一讚。我哋揀嘅味道係fruit punch,好清新,果味好香,好適合我哋呢啲初試嘅人。
呢到有靚景、美食加上好服務,好適合三五知己嚟傾計談心,下次有機會一定要再嚟同早啲book定露台位!
Vampire  Bubbles
和牛卷海膽  (2件)
吉列炸蠔  (3件)
松露薯條
松露伊麵
  • 和牛卷海膽  (兩件)
  • 吉列炸蠔  (2件)
  • Shisha  -fruit punch