成間餐廳堪稱收藏館,每處都係老闆嘅古董和精心挑選嘅小玩意,360度打卡無死角北京烤片🦆素鴨竟然有鴨肉鴨皮嘅口感,同坊間食嘅好唔同好好奇有乜特別煮法!最surprise照燒醬真係有真正北京烤鴨醬汁陣煙熏味,甜而不膩加上青瓜,同食北京烤鴨嘅感覺認真差唔多~Kobe’s favourite🍔難怪叫巨人漢堡,當之無愧係巨無霸而素漢堡扒不論係口味定質感都好似肉仲要keep到油香肉汁新鮮番茄同菜苗夾埋BBQ醬,黑椒味唔會死鹹反而越嚼越有香Lakssa Cha Cha Roti本人唔係特別好咖喱,但係知道呢度都主打東南亞菜式,決定一試,結果食到停唔到口咖哩有好重椰奶香之餘,香葉浸泡釋香氣,更調和咖哩鹹味奶香之間嘅平衡,印度薄餅好香脆,牛油香氣濃郁,點咖哩實在太好味KFC韓式炸雞粒開胃菜出色韓式辣醬甜甜辣辣,素雞粒「肉質」好有嚼勁,同真雞粒可一比拼!已經同屋企人約定要著得再靚啲再打多次卡,睇得更食得,兩個人清曬啲嘢食😂飽到行唔到

北京烤片🦆
素鴨竟然有鴨肉鴨皮嘅口感,同坊間食嘅好唔同
加上青瓜,同食北京烤鴨嘅感覺認真差唔多~

Kobe’s favourite🍔
難怪叫巨人漢堡,當之無愧係巨無霸
而素漢堡扒不論係口味定質感都好似肉
仲要keep到油香肉汁
新鮮番茄同菜苗夾埋BBQ醬,黑椒味唔會死鹹反而越嚼越有香

KFC韓式炸雞粒

KFC韓式炸雞