2019-08-31 958 瀏覽
The Cheesecake Factory呢間餐廳都黎左香港一排,而且一直都好評如潮,前排終於同幾個朋友黎試一試😋因為係星期日既關係,都等左差唔多1個半鐘先有位。餐廳既裝修行復古路線,燈光柔和;一入到去就比佢充滿20幾款蛋糕既蛋糕櫃吸引住眼球,原來親自去睇比上網睇相壯觀好多!點餐後,侍應就奉上麵包,黑麥麵包外脆內軟👍🏻 本來想再refill,但餐廳人手嚴重不足,叫左侍廳兩次都係冇refill到,就忙於出餐,我地唯有食返主菜算~·香辣路易斯安娜雞肉蝴蝶粉蝴蝶粉軟硬適中,雞扒大大塊,炸得好香脆·乜都有pizza顧名思義真係好足料,餅底有別於一般pizza,比較脆·LUAU SALAD沙律菜同燈籠椒、洋蔥都幾新鮮,配埋雞胸肉、雲吞皮,味道好夾·水牛城香辣雞翼雞翼味道好夠濃,唔洗點芝士醬食都ok·特濃朱古力蛋糕濃濃既朱古力醬+朱古力蛋糕,岩哂朱古力控·青檸芝士蛋糕青檸cheesecake感覺幾fresh,但味道偏酸
香辣路易斯安娜雞肉蝴蝶粉

·香辣路易斯安娜雞肉蝴蝶粉
蝴蝶粉軟硬適中,雞扒大大塊,炸得好香脆

乜都有pizza

·乜都有pizza
顧名思義真係好足料,餅底有別於一般pizza,比較脆

LUAU夏威夷盛宴沙律

·LUAU SALAD
沙律菜同燈籠椒、洋蔥都幾新鮮,配埋雞胸肉、雲吞皮,味道好夾

水牛城香辣雞翼

·水牛城香辣雞翼
雞翼味道好夠濃,唔洗點芝士醬食都ok

特濃朱古力蛋糕

·特濃朱古力蛋糕
濃濃既朱古力醬+朱古力蛋糕,岩哂朱古力控

青檸芝士蛋糕

·青檸芝士蛋糕
青檸cheesecake感覺幾fresh,但味道偏酸