餐廳: 麻辣風雲 (京都廣場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-06-22 1207 瀏覽
成日喺社交平台出現嘅「麻辣風雲」,我今日終於有機會去試一試!餐廳環境富有中國色彩,靠窗卡位寬闊,而且仲播放輕柔嘅中式背景音樂,令人食得舒服。🍞 炸饅頭 $58 - 諸葛亮企喺帆船頭,船身承載着六個炸饅頭,船身有白煙冒出,呢一個出場氣勢真係非同凡響!大家都會不停咁打卡📸 除咗賣相吸引之外,炸饅頭本身都好好食。饅頭外皮炸到酥脆金黃色,入面依然鬆軟。熱辣辣食嘅時候故知然好味,但係凍咗都估唔到保持到一樣好食。🐟 酸菜魚 $268 - 份量非常大,四個人食都應該足夠!我叫咗小辣同小酸,酸辣程度剛好,阿仔都食到😋湯汁鮮甜,充滿魚嘅精華,魚肉新鮮好嫩滑,最緊要係冇骨。入面嘅配料仲有芽菜、酸菜、金菇同埋豆腐卜,十分豐富。另外我加左薯粉,煙煙韌韌,索晒啲湯,令我可以連食兩碗!🐮 京蔥牛肉 $128 - 牛肉味濃,分量頗多,而且肉質軟腍,配上京蔥,香濃有鑊氣。🍚 欖菜四季豆粒炒飯 $88 - 炒飯粒粒分明,欖菜唔會太鹹,十分惹味。🧉 冰涼椰汁冰 $38 - 椰汁香甜,啱晒用嚟解辣。📱 睇餐牌同埋點餐都可以掃QR code,非常方便。(其實餐廳都有一個印刷好精美嘅餐牌☺️)

🧉 冰涼椰汁冰 $38 - 椰汁香甜,啱晒用嚟解辣。

酸菜魚
欖菜四季豆粒炒飯