美味紅燒半根半腩牛肚麵@TEAWOOD 自從搬去新界之後很久沒有到茶木食飯啦,出開城和朋友見面就去茶木食啦, 如舊超多人排隊的,要食還是早點來等比較好 喜歡在茶木食飯原因之一是抵食,一大份美味的牛肉麵都是$82多年來似乎都沒有加價, 飲料款式也多,最近也推出了好多新產品 做會員有多個優惠,生日月仲有COUPON 紅燒半根半腩牛肚麵是我每次必點, 份量超多,肉比麵的份量多 我好喜歡麵既質感,粗粗地有咬口,唔會好腍又有點爽口 牛根正到不得了, 完全入口即溶的口感而且好入味 羅白清甜又入味 飲料我們點了芒果沙冰和紫薯奶蓋 紫薯奶蓋味道每一口都是紫薯的甜蜜,上面的奶蓋少少咸味,令整體更有層次 芒果沙冰飲起來感覺真材實料,好香甜的芒果味,而且仲食到絲絲的芒果肉 小食點了Teawood 三小碟 糖心蛋好靚呀 那個醉雞非常好食,酒味香濃,下次我必然要再ENCORE!朋友生日,我們點了這個海鹽奶蓋戚風蛋糕  $88,超美的! 而且份量也很多,我們差點食唔晒!戚風蛋糕上面的醬原來是芝士奶蓋 ,咸咸地甜甜地咁原來同蛋糕都
美味紅燒半根半腩牛肚麵@TEAWOOD

如舊超多人排隊的,要食還是早點來等比較好

飲料款式也多,最近也推出了好多新產品

做會員有多個優惠,生日月仲有COUPON

紅燒半根半腩牛肚麵是我每次必點,

份量超多,肉比麵的份量多
我好喜歡麵既質感,粗粗地有咬口,唔會好腍又有點爽口

牛根正到不得了,
完全入口即溶的口感而且好入味

羅白清甜又入味

飲料我們點了芒果沙冰和紫薯奶蓋

小食點了Teawood 三小碟
糖心蛋好靚呀
那個醉雞非常好食,酒味香濃,下次我必然要再ENCORE!

朋友生日,我們點了這個海鹽奶蓋戚風蛋糕  $88,超美的!

,咸咸地甜甜地咁原來同蛋糕都幾MATCH,食起來也不會很膩,
戚風蛋糕口感鬆軟!還有些紅豆在入面,口感非常豐富