2019-09-09 526 瀏覽
今日晚餐去左食上海小南國。🙂呢間中菜一向都幾好食,水準穩定而且有唔少上海特色食品,所以都係我既心水之選之一。😍今晚叫左佢既石鍋雞湯燴手工蛋餃😀。佢既雞湯好濃,飲落去唔係只得雞油味👍🏻。而且佢既蛋餃整得唔錯,蛋皮夠薄🥰,而且餡料好足,仲要有唔少汁,都幾 juicy🤤!而佢個酸酸甜甜咕嚕肉,酸得黎又幾開胃🤩,而且佢炸粉唔厚,肉都好多,咬落去啖啖肉質🥳,唔會好冧或者好似麵根咁。至於個蔥油香麻餅,個皮香脆得黎又好重芝麻同蔥油味😃,而且食落去熱騰騰。而入面就好改鬆軟,正😋!佢個灌湯生煎包皮唔算好薄😅,但係個底皮烘得唔錯,好脆好香😆。而且入面好多汁,個餡又多肉又大份,唔錯😚!最後個鮮肉小籠包,唔算好薄,所以唔會好易穿窿🤪。但係入面都係咁多汁,同個生煎包一樣咁好食🙃!
今日晚餐去左食上海小南國。🙂
2019-09-08