2016-05-19 399 瀏覽
放工和朋有往龍鳳冰室食dinner, 我們點了芝士朱扒撈丁, 波波奶茶、芝士海鮮保齡球和老鳳多士, 芝士朱扒撈丁芝士味香濃, 朱扒和出前一丁好入味, 朱扒夠份量, 芝士不會太鹹,配上的多士, 夠熱夠香脆, 配上芝士食落更惹味;波波奶茶好有特色, 無冰奶茶配上兩粒波形的「茶膽」,使奶茶keep 住茶味,不易變啖,美味的特飲;芝士海鮮保齡球, 保齡球其實是芝士海鮮炒底焗飯釀朱仔包, 朱仔包好香脆, 配上附上的南瓜汁, 食落口感特別,海鮮好足料, 有白汁魚塊, 大蝦和蟹柳, 海鮮新鮮, 魚塊, 大蝦和蟹柳份量好大塊, 飯底焗得夠熱好香滑, 朱仔包一包幾食, 有不同口感享受;老鳳多士有黑松露, 蕃茄粒、茄汁和芝士, 多士烘得乾身爽脆, 而且切得細件似pizza般, 夠熱夠脆,黑松露好香濃, 蕃茄粒好爽口, 配上茄汁和芝士食落好開胃, 配上新鮮沙律, 令整份多士食得多重口感! 餐廳以懷舊格調為主, 好有特色的信封menu和信箱, 值得去的特色餐廳
老鳳多士似pizza
老鳳多士