2024-05-13 15 瀏覽
今晚約左舊同事食左餐chill chill泰國菜!呢餐我地一行4人舊同事聚會,想揀個好啲嘅環境,可以慢慢食傾下計.我地叫左個咖喱拼雞、蟹肉米粉生菜包、蛋炒飯、燒豬頸肉、冬蔭功、馬拉盞炒通菜。以為咖喱同冬蔭功好辣,不過唔太食得辣嘅我都覺得可以接受,特別係個咖喱,甜甜地又香味濃郩,跟個薄餅一流,不過我胃口大,直接撈左落個蛋炒飯度,好開胃,食完一碗又一碗,個蛋炒飯本身都好有水準,唔會太乾身,少少濕,炒到啱啱好。個冬蔭功湯非常足料,啖啖都係滿滿嘅蝦同草菇,好入味!燒豬頸肉每件都足料大件,都厚身咬落去好鬆軟,至啱無肉不歡朋友。到個蟹肉米粉生菜包,擺盤美觀,配個特調花生麻醬,清淡得黎食到蟹肉嘅鮮味,好味又健康。最後個菜好有鑊氣,唔會太油,食得出係有心機炒得均勻。整體黎講食物好啱胃口,個場好大,坐得舒服,坐出露天又得,室內又有feel。
今晚約左舊同事食左餐chill chill泰國菜!