朝早見到朋友去咗呢間食野,心思思又想過去食 quick breakfast,就試吓呢間到底有咩名堂注意⚠️:由於係有名氣既小店,加上座位唔多,請預留至少20-30分鐘等位。門面裝修以英國轉頭屋為主軸,bakery嗰個area 打通左上面嗰層,所以樓底高感覺幾空曠。Dine-in 座位以Bar 枱 mix 普通 cafe 枱。個人試咗杯大杯latte,咖啡味都幾濃,肯定唔係一般貨色,但係講到味道層次不及其他既樓上cafe(Openground, Cafe Sausalito) ,然而亦有可能受到杯嘅影響。整體而言,價錢是比較相宜,同市價差唔多。佢哋另外一款最出名嘅就係蛋撻同牛角包、由於朝早食左少少嘢我就試佢嘅蛋撻。唔知係咪因為擺耐左既原故,蛋撻唔算脆皮,同時嫌佢個皮太燶,我諗早2-3分鐘出爐應該差不多。

Latte

2021-01-05
$49 (早餐)
Latte