黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (金馬倫道)
2023-01-05 48 瀏覽
今日黎到尖沙咀呢間居酒屋,餐廳既裝潢有濃濃既日本風味,感覺真係好似去左日本咁。座位方面,大多數都係卡位,空間感好足夠,最啱同一大班朋友黎聚會。✨石板A5宮畸和牛厚切見到今個月做緊特價$388就叫左黎試下。上菜既時候下面放左乾冰,超多仙氣湧出黎,好啱打卡!塊和牛扒都幾厚,而石板夠熱,做到外熟內嫩既效果。入口充滿油脂同肉汁,除左燒汁外仲有牛油蒜蓉汁,牛油蒜蓉汁甜甜地但勁香口,用黎點和牛食一流!✨鐵板照燒三文魚頭份量超大,除左大大個三文魚頭之外,仲有三文魚鮫,好多肉食。而煮法就類似汁煮咁,味道甜甜地,魚肉吸收哂醬汁入味,而配菜冬菇、大根等都索哂啲汁,勁好食!✨帶子海膽青瓜卷每件都有一舊帶子刺身,超厚肉!帶子輕輕咁炙燒過,軟滑鮮甜,而海膽夠新鮮,同埋香氣濃郁,入口即溶。而青瓜爽脆,令成個卷物更有層次!✨天婦羅茄子田樂燒外層好脆,炸槳唔算好厚,而茄子入面KEEP到好juicy軟滑,加埋甜甜地既sauce,比平時既天婦羅更惹味。

✨石板A5宮畸和牛厚切

✨鐵板照燒三文魚頭