2020-06-17 3620 瀏覽
今日相約朋友到灣仔据扒,因朋友先到,叫佢whatsApp餐牌給我,佢影完,我覺得好奇怪,唔係影餐紙喎,再問,完來呢張就係餐牌,而且只有獨孤一味,牛扒Dinner set $298 加一。但個餐望真啲都好抵食,有4個course喎,所以叫朋友照幫我叫。到達後,見餐廳燈光柔和,非常有情調,背牆有一個好像真的火爐,細看後,見到是用電視播放著火爐的畫面,好像置身外國餐廳的氣氛;而且今日是平日晚上,但餐廳好快就滿座,是信心保證。先來一份Home-made Bread Roll ,店員問要Cinnamon butter 還是普通牛油,當然要試新穎的Cinnamon butter,好似焦糖香甜,飽又非常軟熟,頭盤沙律是Garden Fresh Romaine Salad ,生菜好清甜,超爽口,有芝士和煙肉片,好大碟。另外有個Free Flow Crispy Golden Fries,新鮮炸起的薯條,香趣,薯仔味出,簡直食到停唔到口,到主角,係8oz Premium USDA Ribeye Steak,牛扒叫了5成熟,選了最佳拍檔黑椒汁,好夾,切開,中間5成熟,而又冇血水,剛好,肉質夠淋,最緊要係肉味

而且今日是平日晚上,但餐廳好快就滿座,是信心保證。

牛扒叫了5成熟,選了最佳拍檔黑椒汁,好夾,切開,中間5成熟,而又冇血水,剛好,肉質夠淋,最緊要係肉味好濃,牛肉多汁。

店員多是外國人,真係好似去左外國咁。
2020-06-08