𝚂𝚑𝚊𝚖 𝚂𝚑𝚞𝚒 𝙿𝚘 | 𝙲𝚊𝚏𝚎☕️最高5分👇🏻味道:👅👅👅.5 環境:👅👅👅👅 價錢:👅👅👅回頭率:👅👅👅.5.走訪布街,發現在不少老鋪間矗立著一間與眾不同的摩登咖啡店,原來這是由布行改建而成的保育Cafe—BOLD Cafe。.未入門口已經喺落地大玻璃見到店內七彩繽紛嘅布藝裝飾,名副其實係BOLD(布)Cafe🤣餐牌亦十分有心思,係由牛仔布砌成嘅👖由裝修去到嘢食都啱哂打卡📸卡邦尼愛好者要特別留意啦❗️因為BOLD亦係一間聞名已久嘅卡邦尼名店📢📢📢🥚 夢王 • 卡邦尼($128)BOLD嘅Carbonara特別在於用料靚,係由日本高級卵夢王製成!個Sauce夠晒厚實,蛋香十足,相信因為隻蛋堅靚🥹個意粉做到掛汁效果,煙肉亦肥而不膩🥓不過覺得味道淡咗就少少,如果再咸返少少就很好,但整體上都算係Above Average嘅Carbonara🫶🏻🍮昭和布丁($48)個人好鍾意食雞蛋布丁,所以對呢項菜式都有啲要求,可惜嘅係佢冇我鍾意嗰種「動L」嘅感覺,太過實的的,而且蛋味唔夠亦太甜,有進步空間🔥Overall其實還好,不過小插曲係朋友叫咗杯嘢飲,但直到布丁就食完嗰刻都未嚟,希望呢個位可以改善
𝚂𝚑𝚊𝚖 𝚂𝚑𝚞𝚒 𝙿𝚘 | 𝙲𝚊𝚏𝚎☕️

最高5分👇🏻
味道:👅👅👅.5
環境:👅👅👅👅
價錢:👅👅👅
回頭率:👅👅👅.5

🥚 夢王 • 卡邦尼($128)
夢王 • 卡邦尼

🍮昭和布丁($48)
昭和布丁

Overall其實還好,不過小插曲係朋友叫咗杯嘢飲,但直到布丁就食完嗰刻都未嚟,希望呢個位可以改善吓🥹而且大家去之前記住準備現金或者八達通呀🫶🏻

如果經開附近,相信有機會再戰~
🧑‍🍳BOLD Coffee
📍深水埗基隆街122號地舖