今日係同男友嘅相識紀念日💏,佢又好好咁為我準備咗餐好sweet嘅晚餐啦😙。雖然呢度唔係啲咩fine dining,只係一間位於尖沙咀嘅樓上cafe,但係食得好開心好sweet,皆因呢度叫Happyland,成間店都好似樂園咁🎠🎡🎢,裝修七彩繽紛,每張檯都有糖🍬🍭比你任食,店內仲有board game🎲比你玩,鍾意貓嘅朋友仲可以同貓咪玩添🐺。男友點咗呢度最出名嘅廚師發板,一上檯我已經不禁譁然,有9種唔同食物,旁邊有乾冰同花花🌸🌻伴碟,整到好似成幅畫咁好靚,上面仲寫上祝福字句,男友已經一早準備咗字句啦!So sweet sweet😍!打卡影張肯定呃到唔少like👍。店員話食嘅時候都要有程序㗎,首先食咗幾款熱盤先:包括牛油檸檬汁煎帶子刺身、香煎加拿大特大號虎蝦🦐、黑魚子鵝肝多士、蒜片配香煎安格斯牛柳,食嘅時候可以點番旁邊嘅牛肉汁,食完熱盤就食番個烈酒煮布冧消油膩感,之後再食冷盤,冷盤有鹽水煮榮螺🐚、蟹棒🦀、戀之花煙三文魚、和風雜菜沙律🥗。真係又睇得,又食得!店員仲好主動幫我哋影咗張靚相添📸。小食醬爆雞翼好香脆,肉汁好juicy。伴碟都好靚呀黑松露鮮菇意大利飯好多黑松露,mix埋落啲飯度好香。

廚師發板

醬爆雞翼

小食醬爆雞翼好香脆,肉汁好juicy。伴碟都好靚呀

黑松露鮮菇意大利飯

黑松露鮮菇意大利飯好多黑松露,mix埋落啲飯度好香。

朱古力心太軟

甜品方面樣樣都好精緻,怪獸雪糕最出名🍧🍨,不過好大杯食唔到,多人食就一流啦,我揀咗至愛嘅心太軟。甜品上面仲有我至愛嘅sailormoon圖案,I love it😍😍😍!心太軟又夠晒熱又夠流心,最緊要唔會甜,正呀!

彩虹特飲系列

不得不介紹一下呢度嘅飲品,天然手工水果茶系列係採用新鮮水果烘乾而製成,男友揀咗杯夢幻樂園,味道係梳打水加上淡淡嘅水果乾味🍍🥝。

夢幻樂園

我揀咗彩虹特飲系列🌈,佢分開咗七種彩虹顏色嘅味道,每種顏色都有唔同嘅味道,我揀咗橙色,係芒果熱情果青檸特飲,佢會一支test tube比你自己調味,店員建議先加三份一再慢慢調整味道,不過我自己唔鍾意飲太甜,所以三份一都好足夠,味道好fruity,係我最鍾意嘅味道😋😋。

今餐飯真係食得好開心🤗🤗🤗!!完全比到人繽紛樂園嘅感覺。
2019-03-12
紀念日