啱啱同閨蜜撲去TMK嗰間fusion日本餐廳食午餐,話說櫈仔坐落落,環境𠻹得嚟D嘈雜,但係喺咁既熱鬧氣氛裡面,我哋有個出奇唔意料嘅美食體驗。🍱 餐單選擇多得滯,最後我揀咗Temaki set,閨蜜去咗Maki set。開胃菜就係三文魚Tataki,又酸又微辣,鮮味得嚟口感一流,啖啖肉嘅三文魚超級惹味👍。我個Temaki set,手卷清爽得嚟包裹嘅海鮮爽彈,真係食落去嘴裡有種喺海裡嬉水嘅暢快感覺。傍邊仲有多兩卷壽司,海鮮同米嘅配搭做得絕啱,一啖一啖都心情好晒。閨蜜嘅Maki roll就重口味啲,滿滿嘅口感同層次感,尤其係果啲鋪滿辣味美乃滋嘅卷,嗌得佢話好食極啦!最尾甜品就真係要點嗰支雪糕 - 開心到飛起,滑溜溜嘅質感加上啱啱好嘅甜度,為呢場午餐生活畫上咗完美嘅句號。TMK嘅fusion風格日餐,真係送俾大家一次難忘嘅味覺盛宴,下次記得要約埋其他班友一齊歎!🎉