2024-02-03 344 瀏覽
話說走咗入去呢間店,第一啖就被菜單上嘅Cinnamon Ring逗起我個甜牙,食落去外面嘅脆香同裏頭嘅鬆軟滋味撞擊埋一齊,直頭係美妙混合嘅交響樂啊🎶!咬落去嘅感覺簡直係香脆到震撼心靈,個種香氣喺口腔揮散唔去,cinnamon嗰陣清香夾雜啲合桃綿軟嘅口感,嗚喂,係咪唔舍得嚼多幾下啫!再嚟,佢哋嘅Japanese Strawberry Sponge Cake就真係令人心花怒放。海綿白雪雪嘅,軟綿到可以掂到雲彩咁上下。同時啲creamy cream嘅滑溜,配埋新鮮嘅士多啤梨,唔甜膩,做到啱啱好,就連成日唔嗜甜嘅我,都係一口接一口,食得心田開懷。咖啡控當然唔會錯過佢哋嘅Earl Grey Tea Cake。賣相嚟講就已經夠吸引,味道又點會輸?香茶味十足,一啖口帶出淡雅茶氣,啖啖都係暢快淋漓。呢塊小蛋糕,簡直係茶香撲鼻,質感柔滑,最啱配杯熱茶坐下慢慢嘆。總括嚟講,今次嘅食體驗真係正氣盎然,每款甜點都各有特色,美味得嚟又唔會太過於花哨。每一咀都係簡單幸福。😋🍰💛