2024-01-25 120 瀏覽
今日心血來潮,決定去文記潛能開發下我嘅味蕾!首波入閘就係佢哋嘅椰子雞煲,啖啖肉嘅雞同新鮮椰汁揉合得就好似天造地設嘅一對👫,口感順滑到不得了,吃一啖,香到喺腦海裡面打轉。再嚟就係手切牛肉,簡直係溜冰過喉,嗰種嫩滑,絕對係牛中之霸👑!海鮮啲嘢啊,這個蟶子真係肥美得嚟又爽口,食落去,跳動嘅鮮味就似迷你炸彈喺口裡面爆炸。再加啲鬼馬油條同脆鯇片,啲油條咬落去外脆內軟,至於啲脆鯇片,就似脆脆聲音樂,入口即化!眼見啲海鮮咁正,腦海裡已經狂想加單,又嚟幾隻鮑魚、海蝦、花甲,每一樣都彷彿帶嚟海洋嘅故事,新鮮同甜美得嚟完全唔蓋過响頭嘅風味。一場味蕾嘅旅行,就嚟完美落幕。總之,呢個溫身嘅晚餐嚟個完美收機,明星質素,街坊價錢,吓!實行任食喔🍽️!