2021-08-29 11 瀏覽
繁忙嘅銅鑼灣樓上竟有一個花花世界🌸之前番工lunch到訪過一次,近日就係平日晚上二訪。呢度最吸睛嘅肯定係一堵紅色同粉紅色花花牆,連天花同窗邊都一樣掛滿花花,超打卡able📸🔆夠薑蔥爆你!! $𝟙𝟘𝟟中西合壁的一道菜,有冇諗過薑蔥都可以配意粉?🤣用欖油炒出黎嘅薑蔥,蔥香四溢,仲加入了少許菇粒豐富番口感👍🏼但因為逼出了蔥油,所以底下會比較油一點但還是很香的🥰🔆灰姑娘的南瓜車$𝟙𝟡𝟠超誇張的一道菜🤣成個南瓜車送上來,完大家一個公主夢👸🏻原隻南瓜內盛載著南瓜蓉忌廉野菌意粉,混合左南瓜蓉嘅忌廉,保持到creamy又減低左膩感🎃另配有兩隻開邊大蝦🦐驚喜係有層燒過嘅芝士🧀即刻加分加分🔆紫薯牛奶飲落好似pringles嘅薯片🤣同行朋友都表示係果隻味!雖然有牛奶,但飲哂都唔會話好飽滯嘅感覺🔆蝶豆花綠茶高杯好靚❤️飲第一啖係甜甜蜂蜜味🍯之後綠茶味出番黎,似紙盒蜂蜜綠茶但蜂蜜味會自然d😚🐰好適合同閨蜜一齊黎嘅餐廳,雖然餐廳空間唔係好大,但裝修好有心思,好多影相位🥰就算唔係坐近花花牆都可以埋去影相,其他食客都會咁做唔怕尷尬😬
夠薑蔥爆你

🔆夠薑蔥爆你!! $𝟙𝟘𝟟