今次行過Times Square底層嘅City Super,發現Nuttea居然有分店喺度👀。記得上次試過佢哋嘅堅果奶蓋茶感覺幾正,所以今次決定再嚟個不一樣口味——烏龍茶配上招牌堅果奶蓋。跟住店家嘅指示,先用匙羹挖啖奶蓋,立即被滿滿嘅堅果香氣俘虜,唔使多,一啖已經頂呱呱🌰! 而且奶蓋滑溜溜,咸咸甜甜,完全唔似平時飲嘅芝士奶蓋,新鮮感十足。慢慢飲落去,烏龍茶嘅清香滋味如清泉般潤澤舌頭,提提神,去去膩,個人覺得茶香可以再濃啲,不過對於追求清新口感嘅我嚟講,啱晒。最賞心悅目嘅要數佢哋果啲環保飲管,唔似啲紙飲管咁易爛,用落心情都靚晒🌿。而家飲茶唔單止止渴,連環保都做到,真係一舉兩得。下次仲要試下佢哋其他款!