觀塘呢間兩夫婦經營嘅家庭式小餐館在網上一條片突破過百萬𝐯𝐢𝐞𝐰𝐬🏆想試好耐終於試到喇🫶🏻見好多人都係話牛扒超好食,今次就替大家試試其他野質素如何😆𝗕𝘂𝗿𝗿𝗮𝘁𝗮 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲, 𝗣𝗿𝗼𝘀𝗰𝗶𝘂𝘁𝘁𝗼 ⚪️🥓$𝟭𝟱𝟬 (🌟𝟵/𝟭𝟬)芝士切開裡面冰凍又軟滑,味道輕盈有芝味,口感似食緊乳酪𝘗𝘳𝘰𝘴𝘤𝘪𝘶𝘵𝘵𝘰即係𝘗𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘏𝘢𝘮,香得黎唔會過鹹又無渣,同芝士好夾𝘚𝘦𝘳𝘷𝘦𝘥 𝘤𝘰𝘭𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘗𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘏𝘢𝘮 𝘢𝘯𝘥 𝘴𝘱𝘳𝘪𝘯𝘬𝘭𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘴𝘢𝘭𝘵 & 𝘱𝘦𝘱𝘱𝘦𝘳, 𝘪𝘵 𝘪𝘴 𝘢 𝘵𝘰𝘱 𝘯𝘰𝘵𝘤𝘩 𝘢𝘱𝘱𝘦𝘵𝘪𝘻𝘦𝘳 𝘺𝘰𝘶 𝘮𝘶𝘴𝘵 𝘵𝘳𝘺. 𝘛𝘩𝘦 𝘣𝘶𝘳𝘳𝘢𝘵𝘢 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘪𝘴 𝘧𝘪𝘭𝘭𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘢𝘯 𝘪𝘯𝘤𝘳𝘦𝘥𝘪𝘣𝘭𝘺 𝘴𝘰𝘧𝘵 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮 𝘢𝘯𝘥 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘤𝘶𝘳𝘥.𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗡𝗲𝘄 𝗣𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼𝗲𝘀 𝗖𝘂𝗿𝗿𝘆 𝗔𝗶𝗼𝗹𝗶 🥔$𝟲𝟱 (🌟𝟵/𝟭𝟬)見好多人推介薯仔,外皮烤得焦脆,入面薯泥好軟棉,本身加咗咖哩粉去烤所以自帶香料味,再點咖哩蛋黃醬好好食!𝘛𝘩𝘦𝘴𝘦 𝘳𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥 𝘱𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰𝘦𝘴 𝘢𝘭𝘸𝘢𝘺𝘴 𝘩𝘪𝘵 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘱𝘰𝘵 𝘧𝘰𝘳
見好多人都係話牛扒超好食,今次就替大家試試其他野質素如何😆

$𝟭𝟱𝟬 (🌟𝟵/𝟭𝟬)
芝士切開裡面冰凍又軟滑,味道輕盈有芝味,口感似食緊乳酪

$𝟲𝟱 (🌟𝟵/𝟭𝟬)
𝘛𝘩𝘦𝘴𝘦 𝘳𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦𝘥 𝘱𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰𝘦𝘴 𝘢𝘭𝘸𝘢𝘺𝘴 𝘩𝘪𝘵 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘱𝘰𝘵 𝘧𝘰𝘳 𝘢 𝘱𝘦𝘳𝘧𝘦𝘤𝘵 𝘴𝘪𝘥𝘦 𝘥𝘪𝘴𝘩! 𝘛𝘩𝘦𝘺’𝘳𝘦 𝘤𝘰𝘢𝘵𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩 𝘩𝘦𝘳𝘣𝘴 𝘢𝘯𝘥 𝘦𝘭𝘦𝘷𝘢𝘵𝘦𝘥 𝘣𝘺 𝘢 𝘤𝘶𝘳𝘳𝘺 𝘥𝘪𝘱𝘱𝘪𝘯𝘨 𝘢𝘪𝘰𝘭𝘪.

𝗡𝗲𝘄 𝗭𝗲𝗮𝗹𝗮𝗻𝗱 𝗟𝗮𝗺𝗯 𝗟𝗼𝗶𝗻 𝗮-𝗹𝗮-𝗽𝗹𝗮𝗻𝗰𝗵𝗮🐑
𝘊𝘢𝘶𝘭𝘪𝘧𝘭𝘰𝘸𝘦𝘳 & 𝘚𝘱𝘪𝘯𝘢𝘤𝘩 𝘱𝘶𝘳𝘦𝘦, 𝘨𝘳𝘪𝘭𝘭𝘦𝘥 𝘷𝘦𝘨𝘦𝘵𝘢𝘣𝘭𝘦𝘴
$𝟯𝟵𝟴 (🌟𝟵/𝟭𝟬)
冇要求下煎到五成熟,羊肉好嫩滑💕不過你怕血水嘅話就叫佢煎熟啲🤫表皮好厚脆到我以為食緊乳豬😆兩大條羊柳切開啖啖肉好正🤤不過羊羶味都好重下,男朋友就唔係好受得🤫底下嘅椰菜花蓉甜甜哋,都好好味
𝘖𝘯𝘦 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘮𝘰𝘴𝘵 𝘵𝘦𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘤𝘶𝘵𝘴 𝘰𝘧 𝘭𝘢𝘮𝘣 𝘐’𝘷𝘦 𝘵𝘳𝘪𝘦𝘥, 𝘢𝘯𝘥 𝘪𝘵'𝘴 𝘮𝘰𝘴𝘵 𝘪𝘥𝘦𝘢𝘭 𝘧𝘰𝘳 𝘱𝘢𝘯-𝘧𝘳𝘺𝘪𝘯𝘨. 𝘛𝘩𝘦 𝘭𝘰𝘪𝘯 𝘩𝘢𝘴 𝘢 𝘴𝘵𝘳𝘪𝘱 𝘰𝘧 𝘱𝘪𝘯𝘬 𝘪𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘮𝘪𝘥𝘥𝘭𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘵𝘩𝘪𝘤𝘬 𝘤𝘳𝘪𝘴𝘱𝘺 𝘤𝘳𝘶𝘴𝘵.

𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗔𝘂𝘀𝘁𝗿𝗮𝗹𝗶𝗮𝗻 𝗪𝗶𝗹𝗱 𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻𝘀 🦐
𝘊𝘩𝘪𝘮𝘪𝘤𝘩𝘶𝘳𝘳𝘪 𝘙𝘰𝘫𝘰 𝘚𝘢𝘶𝘤𝘦
$𝟮𝟴𝟴 (🌟𝟳/𝟭𝟬)
大蝦質地較結實,微辣惹味,但只得5隻,唔太夠飽,定價有啲進取,畢竟開嘅位置好偏僻,完全唔近觀塘/牛頭角地鐵站🙈
𝘛𝘩𝘪𝘴 𝘈𝘳𝘨𝘦𝘯𝘵𝘪𝘯𝘦 𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦 𝘪𝘴 𝘮𝘢𝘥𝘦 𝘧𝘳𝘰𝘮 𝘳𝘦𝘥 𝘱𝘦𝘱𝘱𝘦𝘳, 𝘵𝘰𝘮𝘢𝘵𝘰𝘦𝘴, 𝘰𝘭𝘪𝘷𝘦 𝘰𝘪𝘭, 𝘳𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘯𝘦 𝘷𝘪𝘯𝘦𝘨𝘢𝘳, 𝘱𝘢𝘳𝘴𝘭𝘦𝘺 𝘢𝘯𝘥 𝘴𝘰 𝘰𝘯 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘮𝘢𝘬𝘦𝘴 𝘵𝘩𝘦 𝘱𝘳𝘢𝘸𝘯𝘴 𝘵𝘢𝘯𝘨𝘺 𝘢𝘯𝘥 𝘴𝘱𝘪𝘤𝘺.
𝗖𝗿è𝗺𝗲 𝗖𝗮𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹 𝗣𝘂𝗱𝗱𝗶𝗻𝗴 𝘄/𝗥𝗶𝗰𝗲 𝗜𝗰𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 🍮
$𝟴𝟬 (🌟𝟳.𝟱/𝟭𝟬)
可能前面啲野都幾好,個布甸我又覺得唔係非試不可😗布甸質地幾彈,焦糖味濃,但蛋香味唔夠🤫米味雪糕有米香,如有下次我想試其他甜品多啲

最後想講老闆娘服務態度超好☺️值得一讚👍🏻
2024-04-15