Green Orange

2015-08-22 488 瀏覽
肚餓嘅我一放工走都走唔切,只想快快食個dinner,但當然唔係快就可以,一定要好味。唔知係唔係連waiter都知我肚餓呢,一坐無耐就有麵包食。D麵包幾好wor, 外面脆地地裡面又軟軟咁,味道仲甜甜地,醮埋我鍾意嘅意大利醋同olive oil仲正。我呢南瓜迷一有南瓜湯飲特別興奮,呢個南瓜湯好幼滑,連南瓜味都好濃而且又甜甜地,飲到我開心到呢笑咗出嚟。未食見到呢個蟹肉酥皮盒已好對路,樣子靚靚咁,食落仲頂呱呱,好多蟹肉係裡面(真係估佢唔到) ,蟹肉仲好鮮甜,配個脆脆酥皮盒,真係完美之作!肉獸嘅我見到呢塊大大牛扒即刻開心晒,牛扒肉味同鮮味都幾出,唔韌又易切,不過少少不足就係煎得油咗少少。配菜薯仔同蔬菜煎得幾香同好新鮮,但都係煎得油咗少少。老實說呢個唔太甜啱啱好,酥皮帶點牛油香,但有D唔夠脆,不過不失。整體食物係唔錯,服務周到又成日添水,坐得又舒舒服服好啱情侶嚟。
麵包
南瓜忌廉湯