2019-05-30 181 瀏覽
今日同朋友行完旺角,再行到去油麻地。行到攰攰地就決定搵間餐廳食個晚飯閃人。見呢一間Plato 個招牌咁明顯就決定入去試吓。佢個位置係喺一間酒店嘅入邊,不過門口側邊都有晒招牌所以好易搵。見到佢個招牌設計都幾得意,原來佢喺佐敦已經有一間分店,咁相信開得分店應該質素唔會太差嘅。一坐低即刻睇吓餐牌先。佢有個精選二人餐,都係四百幾蚊,不過我同朋友都唔係話太肚餓,咁就決定一人散點一個套餐再一齊Share。咁我就叫咗一個西班牙黑毛豬鞍架🐷,朋友就叫咗一個龍蝦汁海鮮天使麵🦞。飲品就叫咗一杯榛子朱古力,同一杯白酒。一落單就即刻有餐湯同蒜蓉包,餐湯係南瓜忌廉湯,味道不錯。仲有個蒜蓉包送下湯!至於上菜速度簡直令人讚嘆,可以落單5分鐘唔夠就上菜。勁!先上菜就係龍蝦汁海鮮天使麵,天使麵嘅味道比較淡口,上面配有煙三文魚(仲整到成朵花),青口同帆立貝,因為配料嘅味道比較濃啲,配住食就岩岩好。食完個天使麵,佢會因應時間再上黑毛豬。呢個黑毛豬就驚喜,佢個醬汁有蘋果味🍎,好夾黑毛豬。而且唔算好肥膩,食落都爽口。除咗肉之外,亦都有少少脂肪,夾住食先過癮。所以呢個黑毛豬係一定要試一試。至於飲品我杯榛子朱古力🍫就相對有啲甜,但

南瓜忌廉湯&蒜蓉包

至於上菜速度簡直令人讚嘆,可以落單5分鐘唔夠就上菜。勁!
),青口同帆立貝,因為配料嘅味道比較濃啲,配住食就岩岩好。
龍蝦汁海鮮天使麵

黑毛豬鞍架
至於飲品我杯榛子朱古力🍫就相對有啲甜,但係朱古力味道好濃。而杯白酒,朋友飲完就話比較辛口,可能因為太干身就。唔係幾啱佢,始終酒呢一樣野比較個人喜好。所以朋友叫多咗杯Oreo奶昔🍪(少甜),少甜後,飲品甜度剛剛好,而奶昔都打得好幼滑同有好香濃oreo味
榛子朱古力
Oreo奶昔
總括嚟講價錢相當實惠啊兩個人埋單都係五百幾蚊咋!
南瓜忌廉湯&蒜蓉包
龍蝦汁海鮮天使麵