2019-06-25 70 瀏覽
又執咗成日屋,體力勞動完緊係要出去食返餐好嘅慰勞自己眾所周知食韓國嘢嘅Outdark賣點除咗係食物質素高之外,就係可以掛情人鎖,一入門口嗰一幅掛滿晒七彩顏色情人鎖既牆,呢幅牆真係好靚不過俾我發現咗佢哋有一樣新嘅賣點,係我等緊安排入座嘅期間,就係入門口嗰陣見到一張細細既枱仔,放咗一疊post card同埋寫住Letter To Future,原來可以寫封信比一年後嘅自己,寫完交俾餐廳,餐廳就會係一年後寄番俾你,我就梗係要寫返一張坐低左之後就叫嘢食,我覺得芝士王國同埋元祖炒年糕係必點嘅菜式,雖然好想食炸雞,但係我個胃容納唔到咁多野係選擇困難症底下,我揀咗芝士炒雞$328因為我好想好想食芝士!芝士炒雞包括左雞塊,水牛車打芝士,韓國雞蛋捲,泡菜,菠蘿以及紫菜飯,當然唔少得韓國年糕等左一陣就上菜,芝士溶化左之後店員會幫忙攪勻,等芝士同雞塊融合埋一齊芝士可以拉絲拉到勁高呀, 呢個芝士真係太邪惡, 因為呢隻水牛車打芝士味道較其他淡少少, 唔會好咸加上混合埋韓國辣醬, 所以食落去唔會好膩, 越食越上癮唔知點解我好鍾意食韓國炒粉絲, 可能我鍾意佢甜甜地果個味道所以就叫左個豬肉炒粉絲$88, 配菜都好多,
又執咗成日屋,體力勞動完緊係要出去食返餐好嘅慰勞自己

係選擇困難症底下,我揀咗芝士炒雞$328

韓國雞蛋捲

唔知點解我好鍾意食韓國炒粉絲, 可能我鍾意佢甜甜地果個味道
所以就叫左個豬肉炒粉絲$88, 配菜都好多, 味道唔錯
豬肉炒粉絲

埋單時店員仲有拎一個糖果盒請我地食糖, so sweet~
飯後糖果

2019-06-23