2019-09-23 218 瀏覽
為咗慶祝老公上星期考車成功(終於合格),一於食好小小獎勵吓佢。上網搵咗D資料,見到notte私房菜唔單止望海,仲有每枱客人都有獨立個室。仲要匯豐信用卡午市有7折!!!!!有晒以上配套,真心唔需要考慮即時打電話予約,幸好可以予約到1點半的房間。上到10樓,基本上已直達餐廳廚房。廚房對出直入三間客人獨立個室。房間對九龍靚景,有美景相伴完全無需華麗裝飾。其實黎之前已經諗定食,唔好浪費時間即刻order!!!店員亦很快奉上餐前麵包, 可以話係我食過數一數二的麵包。麵包烤至兩邊金黃色,外脆內軟。再配上黑松露牛油及蜂蜜!!!你比更多麵包我都食得晒!!!!餐湯是特製南瓜濃湯!!! 對於南瓜控的我簡直係完全擊中我的紅心。南瓜濃湯即叫即打製,再加入忌廉,麵包粒等材料。那一刻南瓜的甘甜,到而家我諗超都留晒口水。以$58呢個價錢真是超水準!!!!美中不足的係,我仲未夠喉仲想再飲!!!再黎期待已久的主菜, 頂級美國安格斯牛柳配黑松露汁我們加左$128加左鵝肝。一上到來個賣相已經十分吸晴。厚厚的牛柳上配上表面金香的鵝肝,而鵝肝上面加上薄薄的黑松露片。而擺盆就用上濃濃的青豆汁和幾款色彩鮮豔的蔬菜。我比軟喜歡鵝肝和
仲要匯豐信用卡午市有7折!!!!!

房間對九龍靚景,有美景相伴完全無需華麗裝飾。
其實黎之前已經諗定食,唔好浪費時間即刻order!!!
店員亦很快奉上餐前麵包, 可以話係我食過數一數二的麵包。

美國頂級安格斯牛柳+香煎鵝肝
再黎期待已久的主菜, 頂級美國安格斯牛柳配黑松露汁
美國頂級安格斯牛柳+香煎鵝肝
我們加左$128加左鵝肝。一上到來個賣相已經十分吸晴。

而擺盆就用上濃濃的青豆汁和幾款色彩鮮豔的蔬菜。

我比軟喜歡鵝肝和牛柳分開食,首先試左鵝肝,真係可以用外脆內軟,齒頰留香。

配上我最愛的黑松露簡直天衣無縫。而牛柳我覺得只需要加鹽和黑椒就已經足夠。
美國頂級安格斯牛柳+香煎鵝肝
七成熟係我最愛,輕輕試了一口,已經停唔到。
因為肉汁充足,淋得來又有牛柳應有的咬口、絕對是牛柳本身的質素。
我可以肯定沒有加化學東而配菜配上青豆汁食又可以中和到鵝肝和牛柳的味道。
好出色。好好味。賣相靚!!!!真心推薦
另一款主菜香煎慢煮沖繩阿古豬
香煎慢煮沖繩阿古豬
阿古豬亦不比安格斯牛柳遜色。脂肪與豚肉一層一層分明,每一口都非常Juicy!!

覺得油膩時亦可品嚐豚肉底下的意大利大白豆。
唔好以為只係普通的茄汁豆,大白豆有咬口之外,蕃茄汁亦加入洋蔥等輕輕烹調。
每一個細節都認真考慮用心製作。
招牌Tiramisu配咖啡啫喱
最後甜品-招牌Tiramisu配咖啡啫喱
店員會在客人面前淋上冧酒,中途會有一瞬火光。
店內的Tiramisu跟我想像的有小許出入,慕絲跟蛋糕的比例相差對麻麻地cream的我有小許失望。
老公則喜歡味道偏向大人口味,不會太甜帶有咖啡冧酒的苦澀。

最後埋單匯豐信用卡7折,平衡每人都唔駛400蚊!!!!
有這樣的環境及食物質數,都幾肯定無其他地方可以做到!!

已經計劃緊第日帶埋屋企人過黎享受,好掛住我的南瓜濃湯及安格斯牛柳
餐前麵包
2019-09-22