2015-04-27 930 瀏覽
同朋友係旺角食完飯,於是就搵下周圍有咩甜品食,上網見到呢間好似評語幾好,於是就黎試下。 我地每人叫左一杯野飲再叫幾款甜品share, 我叫左杯芒果茶,最特別係裡面有個芒果雪芭,茶本身有淡淡的芒果味再加上冰凍的雪芭一齊食,成杯野變得超冰涼,絕對係解渴之選。奶凍裡面有很多脆脆粒,配上荔枝粒、奶凍同雪芭一齊食,味道口感都係一流,咁多款我最鍾意就係食呢個。窩夫都不過不失,夠熱夠香脆,都係好好味,但比奶凍比下去跟住又係食呢類“三重奏“既甜品,焦糖燉蛋夠晒熱辣辣,上面焦糖還很脆,內裡又夠滑,點上雪糕一齊食,一冷一熱既配合簡直完美組合,之後布丁都好正,滑得黎下面有濃濃既焦糖汁,真係好好味。 終於明白原來呢間店有咁多好評係有原因的,絕對值得再encore,下次要試其他奶凍

凍芒果茶

荔枝乳酪奶凍

窩夫都不過不失,夠熱夠香脆,都係好好味,但比奶凍比下去

夏日鮮果窩夫

焦糖黑蜜燉蛋+雞蛋布丁配雲呢拿雪糕