2023-11-15 493 瀏覽
心之食堂今日Happy Friday,森仔放工同女朋友去左銅鑼灣食好西,迎接假期🥳今次搵返一間之前食過,感覺幾好嘅:心之食堂❤️佢位於銅鑼灣耀華街百樂中心,係時代行過去超方便。而餐廳🍴空間還好,座位不是太多,有充裕的空間👍🏻談天吹水好地方。最令森仔encore嘅原因係其優質嘅食物和高性價比🤭🤭🤭胡椒豬骨湯煮蜆$78此個湯品味道真係一流!胡椒味濃,帶有微辣。而豬骨嘅精華也十分入味秋涼下飲胡椒豬骨湯真係超正,驅寒🙌🏻🙌🏻三文魚腩刺身$68呢個剌身真係超級鮮甜肥美油脂分布超正,有一種入口即溶嘅感覺好新鮮阿😋份量十足,足足有五大片,片片厚切👍🏻👍🏻原條鰻魚石頭鍋飯$118這個又係森仔必點。除左女朋友鍾意❤️食鰻魚之外,佢真係大件夾抵食。大大條原條鰻魚上枱,燒汁味道惹味,再帶有點點燒焦的脆邊😊肉質亦肥美,啖啖肉!最正係佢石鍋飯,熱🔥辣辣上枱,令到有一定飯焦🤭飯焦的香脆口感正!配上燒汁和鰻魚一齊食,正😚香蔥石板牛舌$68呢條譽為是日性價比之冠!因為估唔到$68,份量如此多!牛舌都係大大件,有無數咁多件。而香蔥燒汁汁煮時,令牛舌都很入味和稔身,非常美味!蒜蓉焗生蠔🦪$48這個生蠔🦪燒得也不錯,蒜蓉醬香濃
心之食堂
今次搵返一間之前食過,感覺幾好嘅:心之食堂❤️

佢位於銅鑼灣耀華街百樂中心,係時代行過去超方便。

最令森仔encore嘅原因係其優質嘅食物和高性價比🤭🤭🤭

胡椒豬骨湯煮蜆$78
此個湯品味道真係一流!
胡椒味濃,帶有微辣。而豬骨嘅精華也十分入味
秋涼下飲胡椒豬骨湯真係超正,驅寒🙌🏻🙌🏻

三文魚腩刺身$68
呢個剌身真係超級鮮甜肥美
油脂分布超正,有一種入口即溶嘅感覺
好新鮮阿😋
份量十足,足足有五大片,片片厚切👍🏻👍🏻

原條鰻魚石頭鍋飯$118
這個又係森仔必點。
除左女朋友鍾意❤️食鰻魚之外,佢真係大件夾抵食。
配上燒汁和鰻魚一齊食,正😚

香蔥石板牛舌$68
呢條譽為是日性價比之冠!
因為估唔到$68,份量如此多!
牛舌都係大大件,有無數咁多件。
而香蔥燒汁汁煮時,令牛舌都很入味和稔身,非常美味!

蒜蓉焗生蠔🦪$48
這個生蠔🦪燒得也不錯,蒜蓉醬香濃😚
生蠔肉質也不錯,鮮甜
而焗得恰好!值得一試。

心之魚生飯$98
呢個魚生飯外形一流,啱晒打卡😄
佢整個心形

邪惡包$78
帶子加海膽加脆紫菜,口感一流
又鮮甜,又creammy,又有脆咬口👍🏻👍🏻
過引。特別係海膽嘅美味,超級正!
整個創意菜式都不得了,yummy

芒果🥭芝士蛋糕🍰
芒果🥭果幾濃!
而芝士蛋糕🍰也夠creammy同入口即溶,有啲似食緊雪糕🍦,正!

• 香蔥石板牛舌
  • 原條鰻魚石鍋飯