2020-05-22 3098 瀏覽
Kiki麵係香港都開咗一陣啦 但係一路都冇機會去🙊🙊見到佢近排出咗個新嘅龍蝦汁拌麵好似好吸引咁 我哋就搵咗一日去食😍佢俾我想像中好食 而且佢個甜品同埋飲品都做得好出色 食得超開心🥳而且佢依家做緊promotion $98可以有一個麵 一個小食同埋一杯嘢飲 超豐富🤩·法式干邑龍蝦汁拌麵$138呢一個佢個龍蝦味都真係幾濃 而且佢個麵係真係入曬味🤤我男朋友就好鍾意呢個啦 但我自己就略嫌佢乾身左少少 食得多會有啲漏🤭🤭不過係幾好食嘅 而且佢都幾多龍蝦肉 個肉質都唔錯 係貴左少少 但係見佢有咁多龍蝦肉都OK既😌呢個佢逢星期日有promotion $78就可以食到 大家可以上佢個IG度睇吓每日既優惠拌麵夾岩日子去😎·鮑汁海參拌麵$78呢個就係我哋嗰日去食嘅每日優惠😈我自己就鍾意呢個多啲啦 因為佢濕潤啲 而且我覺得佢嗰鮑汁同個拌麵超夾 佢上面有超多花菇同海參 係真係食到最後都仲有😍😍佢仲有啲芹菜粒同埋菜脯比你撈黎食 所以我覺得個口感比龍蝦嗰個再豐富啲😎·椒麻雞$68我哋原本以為呢個係麻麻辣辣嗰種味 點知唔係喎 佢係似麻醬加少少辣味個個感覺 都唔錯 而且佢個雞好嫩 超級開胃🤤🤤·豆乳雪絨仙草KiKi烤
伯爵戚風蛋糕配黑糖珍珠

法式干邑龍蝦汁拌麵$138

鮑汁海參拌麵$78
椒麻雞$68
豆乳雪絨仙草KiKi烤茶豆奶$36
鮑汁海參拌麵

我哋見呢個好似幾得意咁就嗌左 佢係用豆奶嚟整既 所以係全vegan既 個奶蓋係超香豆味 而且佢個茶底好濃 嗌少甜就啱啱好 而且佢下面啲仙草口感都好正 出乎意料我覺得佢個茶飲非常之唔錯🤤
野莓雪絨白桃烏龍$38
因為佢啲茶飲好好飲 所以我哋就試埋呢個😍因為我自己唔鍾意飲咁甜 所以我嗌左走甜 我覺得超正 佢個茶味濃得黎 個桃味都幾出 而且係好真嗰種淡淡嘅桃味🍑我自己勁鍾意🤩
仙草珍珠$28
伯爵戚風蛋糕配黑糖珍珠$68
野莓雪絨白桃烏龍

呢兩個甜品我都覺得勁有特色 佢啲珍珠係超級煙un 口感超好 而且超香黑糖味 推薦大家一定要試下😋佢個戚風蛋糕又係好香茶味 不過我覺得個蛋糕本身個質地實左少少 如果濕潤啲或者鬆軟啲應該會仲正🤭
#rbyeat
#rby台灣菜