2023-08-09 425 瀏覽
一直bookmark左呢間餐廳,今晚終於決定試吓,晚上6:40分拎位,大約7:00就可以入座,等位時間唔算太耐。因為我係第一次食,入座之前諗好要叫熱門菜式:蟹肉炒飯、泰式炒通菜、飛餅、雞肉串燒啲餸菜仲要好快就到齊,一食落去真係好有泰國🇹🇭的味道,好有驚喜!蟹肉炒飯真係見到好多蟹肉,飯身粒粒乾身,再加埋炒蛋碎同少少蔥,已經好香口,會令人不停咁食飯。由於我哋得兩個人食,雖然叫左飛餅,但就無額外配咖哩,只係用串燒個沙嗲醬去伴,而且個飛餅唔算好厚身,又唔會焗到太乾,加少少醬食落岩岩好。至於雞肉串燒,個調味又係岩岩好,雞肉食落都啖啖肉同埋滑身,一碟有四串,每人食兩串份量剛剛好。食完肉都要食返啲菜,佢個泰式炒通菜有微辣,好惹味,啲通菜無炒到好黑,每條都青綠色,而且食落都有爽脆口感。食完呢幾個餸其實都有九成飽,但真係好想食埋個芒果糯米飯,畢竟甜品都係第二個胃🤣,個糯米飯煙煙韌韌,芒果唔算好甜,但淋係面的椰漿可以補返數,唔使講我哋都係食哂😍總括嚟講每道菜都好有泰國的味道,價錢亦算正常。侍應態度亦好好,只是餐廳裡播的音樂略嫌嘈吵(因為本來已經有好多人聲),同埋內裡油煙太大,食完之後頭髮有陣油煙味(但我哋

招牌蟹肉炒飯

Roti
雞肉串燒

泰式炒通菜

芒果糯米飯

總括嚟講每道菜都好有泰國的味道,價錢亦算正常。侍應態度亦好好,只是餐廳裡播的音樂略嫌嘈吵(因為本來已經有好多人聲),同埋內裡油煙太大,食完之後頭髮有陣油煙味(但我哋已經係坐門口位),如果可以改善的話就更好,期望下次黎再試埋其他菜式。
2023-08-08
招牌蟹肉炒飯