2021-07-20 315 瀏覽
無論lunch或放工經過都只會對住長長人龍感嘆,仿如成功爭取到堂食係mission impossible。我同foodie同事忽發奇想,覺得落大雨會增加我地嘅成功機率,於是就去碰碰運,點知我地lunch hour去到真係冇人排,等左一陣就成功達陣,簡直係天才!👏🏻👏🏻懷著激動嘅心情每人order左個燒牛肉定食,包麵豉湯同沙律。等左唔係好耐即叫即烤嘅燒牛肉定食終於嚟啦!燒牛肉好嫩唔會好多筋,完全被濃郁嘅醬汁包住!枱上仲有溫馨提示,建議將飯攪拌至每一粒米都沾上醬汁再食,跟住instruction 食d飯又直係幾惹味,平時食唔晒一碗飯嘅我都將佢k.o.~唔食某間牛肉飯下好少係出面食牛肉丼,呢間人氣餐廳嘅牛肉同醬汁都唔錯,係好滾動嘅日本味道~如果唔洗排長龍我都會想再嚟!

燒牛肉定食

2021-07-19