2024-01-08 1297 瀏覽
嚟到呢間素食餐廳,真係為咗尋找吓那種無肉亦能美味可口嘅滋味。首先,蝴蝶骨要話你知,佢哋嘅猴頭菇真係正!橙味嗰款微酸微甜,清新得嚟又唔會死甜,食落真係過癮;芒果味嘅就啱晒鍾意沙律醬嘅朋友。🍊🍽️🥗意粉就更加得意,黑松露醬那份香味,包圍晒成盤,靓菌煮得啱啱好,唔會太老,咬落去彈牙得嚟又充滿豐富嘅口感。姑媽食得好開心,我都同佢一齊讚好!🍝至於籠仔蒸牛肝菌菜肉餃子,真係叫人驚喜,餡料多得嚟,每一啖都吃到滿滿嘅菌菠菜,好惹味。馬來沙嗲豆腐嘅味道用「惹味」兩個字形容都唔夠份量,個沙嗲醬夠勁,香而唔膩,我吃一串又一串,真係停唔到口。講哂呢啲,都唔好以為係一個人獨享嘅經驗。成間餐廳人頭湧湧,證明佢哋嘅食物係真材實料,口碑相傳。我知道啦,食素或者唔食素,都要黎試吓,肯定唔會令你失望!🌱🙌🔥