2019-08-27 419 瀏覽
2DP #尖沙咀位於厚福街嘅呢間素食餐廳深受歡迎,有主食又有甜品。南瓜忌廉大麥飯 $138成個飯都係用南瓜裝住,而且成個南瓜都係可以食,連啲皮都可以食,我哋將成個蓋食咗!南瓜就咁冇調味都好甜而且一整個都煮得好淋,可以刮啲肉同埋個忌廉飯撈埋一齊!至於大麥飯好似薏米咁樣,有少少咬口,都幾有趣!味道: 4.3/5性價比: 4/5 牛油果羽衣甘藍雜菜沙律配香橙油醋汁 $89講真呢次係第一次喺出面嘅餐廳order沙律,因為平時覺得喺街外帶菜好唔抵,而且我自己本身又唔係特別鍾意食菜。但係呢一個又真係出乎意料地好食喎,佢個香橙油醋汁好好味,令到每一條菜都有少少甜甜酸酸,好開胃!令我最驚嘆嘅係佢嗰啲nuts超級好食!我平時都幾鍾意nuts,亦都係超級市場買過唔少罐裝嘅nuts食,這Videos我食過咁多隻裏面最好食,佢個味道有啲似honey roasted,但係好香好香nuts味,亦都非常脆口!唯一係牛油果嘅份量反而比較少,只係得三四粒,不過成碗沙律嘅份量就真係好大,個碗又我個頭咁大!味道: 4.3/5性價比: 4/5 蜜瓜牛乳刨冰 $108個刨冰係用牛奶同埋淡忌廉整成,再加上好甜嘅蜜瓜同埋少少煉奶,
2DP #尖沙咀
位於厚福街嘅呢間素食餐廳深受歡迎,有主食又有甜品

南瓜忌廉大麥飯 $138
至於大麥飯好似薏米咁樣,有少少咬口,都幾有趣!
味道: 4.3/5
性價比: 4/5

牛油果羽衣甘藍雜菜沙律配香橙油醋汁 $89
味道: 4.3/5
性價比: 4/5

蜜瓜牛乳刨冰 $108
個刨冰係用牛奶同埋淡忌廉整成,再加上好甜嘅蜜瓜同埋少少煉奶,所以每一啖都非常好味,就算冇蜜瓜或者煉奶就咁食個刨冰都一樣咁好食!而且放喺刨冰面嘅嗰啲蜜瓜係真係有裝住個刨冰嘅嗰一個蜜瓜刮出嚟,仲係韓國運過嚟!
不過個冰嘅份量就有啲細,如果食冰嘅話我個人就真係覺得Shari Shari真係最正嘅,不過呢個都唔錯,勝在有埋新鮮水果!
味道: 4/5
性價比: 3.8/5