餐廳: Kyoto Joe
資訊:

真係好好食!一定要再回頭幫襯!罕見日式素食料理放題,逢週一至三供應,素友要食記得提前卜定位啦。餐牌上,9成都係任叫,只有指定食品只限每人叫一款及只限一次。全部都好驚喜!素食都好多元化同選擇!前菜:1.綠天使他他:係有少少辣又脆卜卜的, 味道口感好特別, 超好食2. 菠菜沙律: 配芝麻醬,好夾3. 日本海雲: 有海水咸咸地的鮮味4. 豆腐沙律: 前菜中最平凡, 豆腐粒有炸過, 配柚子汁沙律菜卷物有6款:最愛山芋卷, 有新鮮紫蘇葉, 好FRESH.雜菜天婦羅卷又脆又香滑. 有2款卷物係辣既, 唔食辣的人, 都要細細啖試下味覺新衝擊.  1. 墨西哥卷係墨西哥辣椒的HOT, 食落慢慢先覺得辣, 但有cream cheese中和下, 所以都OK架!幾得意. 2. 辣味啦啦卷都幾辣, 但辣得過癮, 條脷會熱熱地爐端燒, 每樣都做得好, 特別愛吃銀杏同素雞.炸物:1. 素雞天婦羅係有一大片紫蘇葉一齊炸, 好脆脆2. 椰菜花天婦羅係用粉漿再用類似咕嚕汁去整, 灑上芝麻, 好好味HOT DISH: 如果細量細, 可以SKIP. 佢係整得好食, 不過其他菜式太出色, 要留肚食其他。多人SHARE都就可以
真係好好食!一定要再回頭幫襯!
全部都好驚喜!素食都好多元化同選擇!
前菜:
2. 菠菜沙律: 配芝麻醬,好夾
3. 日本海雲: 有海水咸咸地的鮮味
卷物有6款:
最愛山芋卷, 有新鮮紫蘇葉, 好FRESH.
雜菜天婦羅卷又脆又香滑.
2. 辣味啦啦卷都幾辣, 但辣得過癮, 條脷會熱熱地
爐端燒, 每樣都做得好, 特別愛吃銀杏同素雞.
炸物:
1. 素雞天婦羅係有一大片紫蘇葉一齊炸, 好脆脆
HOT DISH: 如果細量細, 可以SKIP. 佢係整得好食, 不過其他菜式太出色, 要留肚食其他。多人SHARE都就可以試一兩啖.
指定一人叫一份同一次:
關東煮: OK的, 出面無素關東. 呢度有得食, 超開心
茄子燒: 好味.
串揚盛盒: 有栗子, 椰菜仔, 豆角. 係用好多芝麻做COATING拎去炸. 味道OK, 不過我唔太鍾意將栗子, 椰菜仔呢D質地較硬的食材拎去炸.
呢餐真係大滿足, 店員招呼好好, 環境居高臨下, 整個用餐經驗100分.
希望餐廳繼續用心經營, 保留素MENU, 多D推出新的素菜式!
前菜三式
豆腐沙律