2024-04-23 3 瀏覽
附近除咗啲連鎖燒肉店之外,好耐都冇新野,今日就嚟試吓正宗韓式BBQ🐮佢有唔同嘅Set嘅,咁我哋嗌咗個中間嘅set c$499,適合兩至三個人一上盤都好多嘢,有調味牛肋骨,牛五花,烤五花腩,烤豬頸肉🐮🐷仲有芝士啦,腸仔茄子芽菜泡菜同埋雪耳🤣份量其實都好多~咁可以慢慢燒啦,有手套鉸剪輔助🤓如果燒到咁上下都可以換過一個新盤~牛味鮮嫩,尤其係呢個牛肋骨,調味調得好好😌豬頸肉亦都好爽口,食得出來貨不錯另外可以根據個人口味點呢個燒肉汁醬油或者鹽,不過我覺得淨係食都已經夠牛味😋另外試咗佢呢度另一款特色菜,就係醬油韓國蟹🦀$68,經佢哋社交平台訂座就可以享用呢個優惠價😎因為其實都full嘅平日,所以訂咗先都係好!第一次食呢個醬油蟹,就係需要將蟹肉蟹膏拎出嚟撈埋喺個飯度,蟹味好重先鮮甜甜,再加上紫菜蛋飯,好特別嘅口感😋