2024-03-06 484 瀏覽
米線關注組推介嘅米線,梗係要試下,呢間最近仲喺北角開埋分店,所以應該幾受歡迎今次試佢紅磡總店,星期六晚去到好多熱門配料都已經售罄,好彩都仲試到唔少推薦菜。我同朋友每人叫咗碗米線同小食,share試下多啲嘢🌟酸辣小鍋米線- 秘製腩肉- 雞翼- 爽口魚片頭- 蘿蔔酸辣米線有酸菜、韭菜、芽菜、炸醬、香葱,辣度我揀咗小小辣,好易入口,而酸味好濃,但帶有後勁嘅甜味,有啲似蘿蔔嘅清甜味,未食過咁嘅味道,幾特別。配料方面,我幾推薦蘿蔔同腩肉,因為蘿蔔冇渣兼炆得好淋好甜,而腩肉好入味而且唔肥🌟麻辣小鍋米線- 豬軟骨- 鮮製魚皮餃- 蘿蔔- 豬紅麻辣米線有韭菜、芽菜、炸醬、香蔥,而湯底除咗有蘿蔔果種清甜味,仲有好香嘅麻辣醬味,非常惹味!我個人覺得麻辣比酸辣更出色🌟雞絲山呢碟好多人叫黎打卡,因為碟仔裝住滿到瀉嘅雞絲,望落好澎湃,點少少醬油當做多個米線配料都唔錯🌟皮蛋豆腐呢個係預期嘅味道,但佢個汁做得幾好,唔太鹹,連埋汁一啖咁食係幾好味整體黎講,呢間米線嘅湯底同配料都幾出色,如果未食過呢間嘅就千祈唔好錯過

🌟酸辣小鍋米線
- 秘製腩肉