小店係真·小店,目測只有八個座位,但不會坐滿,應該是要遵守防疫規定吧。因為座位比較少,唔想排隊12點開門11點半到埗會比較穩陣,到訪當日11:30排頭位不過好快後面就開始多人,差唔多開門嘅時候已經排左7-8枱人,好在有早少少起身🥴店內環境比較擠迫狹窄,坐得唔算舒適,屬於快食快走型~-🍜雞白湯拉麵 $88有一小片雞胸肉,一片薄薄的叉燒,口感唔算嫩滑,不過不失。溏心蛋ok,唔係好覺有調味不過做到溏心效果。拉麵係幼麵,眼望帶有小麥顆粒感食落又唔太覺同平時有咩大分別。湯底口感濃厚唔太鹹,食完會覺得有少少漿口,面層仲打左層泡沫。配料紫洋蔥、小豆苗比較搶味,我地覺得唔食好過食😂-🥟御好燒風味餃子 $36正常餃子加大阪燒醬,唔係脆身果種係半水餃半煎餃感覺~-總結:整體幾好食但未到印象深刻、念念不忘,比較出色嘅係湯底,配料、麵條等就感覺比較普通。雞白湯拉麵比較之下個人還是更喜歡座銀呢😛
店內環境比較擠迫狹窄,坐得唔算舒適,屬於快食快走型~
🍜雞白湯拉麵 $88
有一小片雞胸肉,一片薄薄的叉燒,口感唔算嫩滑,不過不失。
溏心蛋ok,唔係好覺有調味不過做到溏心效果。
配料紫洋蔥、小豆苗比較搶味,我地覺得唔食好過食😂
🥟御好燒風味餃子 $36
正常餃子加大阪燒醬,唔係脆身果種係半水餃半煎餃感覺~

雞白湯拉麵
御好燒風味餃子