2018-03-22 192 瀏覽
今日係拍拖紀念日,所以出銅鑼灣行一陣同埋食翻餐好嘅慶祝下今日就黎咗呢間食意大利菜嘅餐廳睇睇店內環境好高級的樣子又帶一點點復古味我後面仲有個位係放酒的,反正就是Pro 一入到去見到有幾枱都開緊紅酒飲睇睇menu 原來星期一就係佢地嘅seafood night 所以會50%off 先我地叫咗呢個chicken salad 做前菜 佢d雞好入味而且係鹽燒嘅味道而且好靚有果d 燒果d 格格紋但唯一唔好就係有dd 粗糙d肉質然後沙律入面仲有好多粒 芝士同埋d 菜都好新鮮之後我地叫咗個蕃茄肉丸有2塊包,好脆!肉丸個面有d芝士呀又正肉丸食落唔會話落咗好多粉,而係真係好肉嘅質感!而茄醬點包好夾,而且比咗超多茄醬!我男朋友要幫佢地洗碟了,一d茄醬都冇剩底之後就到戲肉了。。。嘿嘿嘿!海鮮呀⋯⋯比個近鏡大家睇!我地叫咗seafood option A 想讚讚佢個汁超重牛油同白酒味加埋海鮮嘅味! 之後到海鮮了,有2隻老虎蝦 肉質超好因為好爽唔會「楣」肉其他海鮮都好味起碼貝殼類嘅都冇沙! 不過就有少少扣分因為佢d青口有d d 縮水 同埋落腸仔有d唔夾 不過整體味道都係幾好野飲方面我地叫咗杯冇酒嘅野飲,而且老板仲
今日係拍拖紀念日,所以出銅鑼灣行一陣同埋食翻餐好嘅慶祝下
今日就黎咗呢間食意大利菜嘅餐廳

睇睇店內環境

雞沙律
然後沙律入面仲有好多粒 芝士
同埋d 菜都好新鮮
蕃茄肉丸
之後我地叫咗個蕃茄肉丸有2塊包,好脆!肉丸個面有d芝士呀又
Seafood  option  A
之後就到戲肉了。。。嘿嘿嘿!海鮮呀⋯⋯
比個近鏡大家睇!我地叫咗seafood option A
想讚讚佢個汁超重牛油同白酒味加埋海鮮嘅味!
不過整體味道都係幾好
野飲方面我地叫咗杯冇酒嘅野飲,而且老板仲會親自幫我地調,好似調酒咁shake shake
上面呢杯係野飲粉紅色的 好靚又好好飲

menta fresca
menta fresca:顧名思義,薄荷葉嘅味道的確好濃,令到飲品充滿薄荷葉嘅香味,下面仲有果肉,好似係龍眼果肉,如果有多個匙羹仔俾我筆d果肉食就更好了。
飲品整體唔會太甜,而且味道有層次,唔會得個甜味,而係多咗份清香,可口之餘也好解渴。
Tiramisu
最後Tiramisu
好味,唔會太甜或太苦不過如果切得靚d就色香味俱全啦 整體都好味 賣相可以再好d 會加更多分!

差d唔記得讚一下服務一流呀真係 因為店員會不時幫我地換d乾淨嘅 碟同餐具 又勁快幫我地 加水!

雞沙律
蕃茄肉丸