2023-11-24 166 瀏覽
同屋企人喺附近買完廚具之後,啱啱好係下午茶時間,想飲茶食點心,於是嚟到鱷魚恤中心嘅星海.星海薈。職員都好貼心,見到我哋帶埋小朋友,安排咗係窗邊嘅位置。店內環境開揚,落地玻璃出面仲有户外嘅婚禮場地,中間有大舞台位置,適合大型宴會同酒席。我哋食飽飽之後充滿滿足感呀!😋😋✨點心拼盤每款點心都有兩件,有蜂巢黃金糕、菜苗餃、燒賣等,一次過試齊四款 😚✨春風得意腸傳統腸粉皮包住入面脆卜卜嘅蝦肉,超正呀~✨蜂巢脆芋盒以芋頭做餡料嘅蜂巢脆芋盒,即叫即炸,外皮香脆,內餡包滿住芋泥,美味可口。✨蜜燒黑豚肉黑豚叉燒燒得啱啱好,保留到本身既肉汁,肉質嫩滑。✨鮮蝦帶子鳳眼餃好似小船咁嘅鳳眼餃,包住鮮蝦同帶子,再以蟹子點綴,食落煙韌爽口。✨瑤柱花膠灌湯灌湯餃飽滿多汁,餃皮厚薄適中,仲有鮮甜嘅肉餡,味道鮮甜。✨蒜茸蝦春卷✨燒味湯粉
點心拼盤
✨點心拼盤
春風得意腸
✨春風得意腸
傳統腸粉皮包住入面脆卜卜嘅蝦肉,超正呀~
蜂巢脆芋盒
✨蜂巢脆芋盒

蜜燒黑豚肉
✨蜜燒黑豚肉
黑豚叉燒燒得啱啱好,保留到本身既肉汁,肉質嫩滑。
鮮蝦帶子鳳眼餃
✨鮮蝦帶子鳳眼餃
瑤柱花膠灌湯
✨瑤柱花膠灌湯
灌湯餃飽滿多汁,餃皮厚薄適中,仲有鮮甜嘅肉餡,味道鮮甜。

✨蒜茸蝦春卷

✨燒味湯粉