2018-08-15 920 瀏覽
朋友就嚟生日,要諗去邊度食飯? 呢個朋友係鍾意食中菜,就選嚟呢間名館,精緻又有特色,味道都相當不錯!陳醋珊瑚紅海蜇頭海蜇頭肉厚,用來做涼拌菜式口感很爽脆可口,以陳醋為主來調醬汁,特別醒胃惹味,很不錯的開胃前菜!名館蝦餃皇叫得名館蝦餃皇,應該都係招牌點心吧~~!蝦餃皮薄不厚,吃到扎實的蝦肉,食完一粒想再食多一粒,可以說係皮薄餡靚!鮮蝦野菜春卷春卷嘅餡料好健康,除咗有蝦之外,有好多蔬菜喺入面,幾新鮮!私房金黃球泡飯一大個金黃色的波波?我們在鍋裡看看,說好的泡飯呢?朋友八卦就話,不如看看波裡是什麼!原來這個金黃色的波波,就是飯。外層金黃的飯焦,有點香脆,又有咬口,加上清甜湯底,更值加分。蝦球蟹子銀絲煲蝦肉爽口彈牙,粉絲也炒得乾身,很入味,不會覺得很油膩。加上蟹籽脆卜卜,口感更豐富。蜂蜜柚子蝦球有蜂蜜、又有柚子味,酸酸甜甜,夠晒清新!蝦球很爽口彈牙,喺大熱天時食,好開胃!
名館蝦餃皇
叫得名館蝦餃皇,應該都係招牌點心吧~~!
鮮蝦野菜春卷
春卷嘅餡料好健康,除咗有蝦之外,有好多蔬菜喺入面,幾新鮮!
私房金黃球泡飯
一大個金黃色的波波?
我們在鍋裡看看,說好的泡飯呢?
蝦球蟹子銀絲煲
蝦肉爽口彈牙,粉絲也炒得乾身,很入味,不會覺得很油膩。
加上蟹籽脆卜卜,口感更豐富。
蜂蜜柚子蝦球
有蜂蜜、又有柚子味,酸酸甜甜,夠晒清新!
蝦球很爽口彈牙,喺大熱天時食,好開胃!
2018-06-12