2020-10-26 138 瀏覽
同朋友聚餐唔需要搵理由,只要搵到間舒適、寬敞嘅餐廳,就可以暢談一晚。今次book左一間充滿少女心嘅餐廳——HeSheEat 傾心事!薯餅波波:小食叫左薯餅波波,炸得香脆。面頭沈了啲煙肉碎,點下啲車打芝士汁鹹鹹地好味道。單骨水牛城雞翼:水牛城醬調配得不錯。不算太辣,單骨更方便細啖咀嚼。燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯:鰻魚口感厚實,配上炒滑蛋,加上蕃茄炒飯低開胃易入口。芝士汁鮮蛋意大利麵:芝士汁超多又juicy,將鮮蛋攪拌,醬汁更香更黏稠,令意粉黏滿芝士汁!意式蕃茄水牛芝士意粉 :Parma ham鹹鹹地夠油香,意粉較多以蕃茄作source,側邊有幾粒水牛芝士粒,增加口感。士多啤梨奶昔、Oreo奶昔:超多忌廉,賣相十足!味道濃郁,口感creamy,飲到最後亦十分夠味。楓樹糖漿疏乎厘班戟:見到甜品Menu主打日本疏乎厘班戟,於是一試。疏乎厘班戟空氣感十足,食落軟綿綿。倒上楓樹糖漿有一種fresh 感覺,yummy! 宇治金時心太軟:外層脆硬,切下去時一股抹茶醬暖暖流出,旁邊有些芋圓,再食埋豆腐味雪糕,好有日本感覺。朱古力花生醬焦糖香蕉:本餐最後一道甜品,以厚pancake作主軸,焦糖香蕉甜而香脆,淋上

薯餅波波

士多啤梨奶昔、Oreo奶昔

楓樹糖漿疏乎厘班戟

宇治金時心太軟

朱古力花生醬焦糖香蕉

朱古力花生醬焦糖香蕉:本餐最後一道甜品,以厚pancake作主軸,焦糖香蕉甜而香脆,淋上朱古力醬及糖醬,與pancake融為一體,也食到好香蛋味。
薯餅波波
單骨水牛城雞翼