一直覺得聯和墟係最多隱世小店嘅地方!除咗有雞脾包 豬手麵 腸粉等等今次就去咗間朋友推介嘅椰汁特飲店!店舖即使係平日下午嘅時間 都有唔少附近放工放學嘅街坊落嚟排隊買~朋友話唔想等嘅話 可以wts落單同預留配料!店內椰汁係用原個新鮮椰子鮮榨 即叫即制 絕無添加任何罐頭椰漿❗️如果嫌純飲椰汁好單調 可以加唔同配料變一杯大特飲( ¯ᵕ¯ )♡配料除咗平時常見嘅珍珠 雞蛋布丁 愛玉 仙草等等仲有各式各樣唔同味道嘅爆珠同布丁又或者好似有選擇困難症嘅我咁 直接叫老闆幫手調製 只要你講有咩要求就得ฅ๑̅‪꒳๑̅)話就話揀1至2款 但老闆有求必應 盡量滿足客人要求 充滿人情味!🥥 鮮榨椰汁特飲 $29飲落偏淡 靠配料帶出返啲甜味同口感 不過唔會似其他舖 一飲就係罐頭椰漿嘅死甜( ⩌⤚⩌)配料份量都 非 常 多 !當下午茶咁食就非常滿足 好過飲其他廢水~🤣比起味道 呢到會令我再訪嘅 絕對係老闆對客人嘅態度 真誠咁有人情味嘅小店都越嚟越小~絕對明白點解有唔少街坊會去買!如果去開 不妨可以支持一下!希望下次試到朋友推介嘅小丸子(ㅠ-ㅠ)👅味道:2.5/5💰性價比:4/5👀回頭率:3.5/5
一直覺得聯和墟係最多隱世小店嘅地方!
除咗有雞脾包 豬手麵 腸粉等等
今次就去咗間朋友推介嘅椰汁特飲店!

店舖即使係平日下午嘅時間
都有唔少附近放工放學嘅街坊落嚟排隊買~
朋友話唔想等嘅話 可以wts落單同預留配料!

配料除咗平時常見嘅珍珠 雞蛋布丁 愛玉 仙草等等
仲有各式各樣唔同味道嘅爆珠同布丁

🥥 鮮榨椰汁特飲 $29
飲落偏淡 靠配料帶出返啲甜味同口感
不過唔會似其他舖 一飲就係罐頭椰漿嘅死甜( ⩌⤚⩌)
配料份量都 非 常 多 !
當下午茶咁食就非常滿足 好過飲其他廢水~🤣

比起味道 呢到會令我再訪嘅
絕對係老闆對客人嘅態度 真誠
咁有人情味嘅小店都越嚟越小~
絕對明白點解有唔少街坊會去買!
如果去開 不妨可以支持一下!
希望下次試到朋友推介嘅小丸子(ㅠ-ㅠ)

👅味道:2.5/5
💰性價比:4/5