2019-06-23 41 瀏覽
粉嶺除左聯和墟,好似話火車站附近都有D好野食,所以今日就試下一間叫「越一越南牛肉粉專門店」先!黎到等左陣就有位啦,午市套餐選擇比較少,不過都揀到既!我D朋友要左個「火車頭湯粉」,其實係牛肉、牛腩、牛丸同牛柏葉湯粉,可以揀檬粉或者河粉,嗜牛既人必食!仲有,佢地將D芽菜同香料分開上,你可視乎喜歡與否放入去,而且又唔會怕芽菜太淋唔好食,好細心既安排!我就貴精不貴多既,就叫個「薄燒牛肉撈檬」,睇落好普通,但食落就知點解佢同火車頭一樣價錢啦!真係好正,每塊牛肉又薄又有炭燒味,入口就知極品!然後再叫個「香茅豬扒湯河」,碗麵好大,我朋友食唔晒HAHA,豬扒好淋易入口,我最鍾意係每塊都有少少肥豬肉!淨係食麵有D寡,於是叫D小食!紙菜卷係必食,皮薄餡足,好新鮮好口感!再叫多個蝦餅,細塊左少少,不過都好好味,一試無妨!最後要介紹野飲,青檸梳打同奶茶都係水準之作,好大杯好解渴!

再叫多個蝦餅,細塊左少少,不過都好好味,一試無妨!

最後要介紹野飲,青檸梳打同奶茶都係水準之作,好大杯好解渴!
2019-06-23