餐廳: 容記小菜王
資訊:

2024-04-19 226 瀏覽
得到過米芝蓮推介既容記小菜王, 位置又方便, 太子地鐵站一出就到, 而且每碟小菜份量非常足夠,性價比幾高, 幾啱約埋朋友嚟吹水食飯.燒腩仔係店舖名物之一, 所以我哋都叫左碟試下, 燒腩皮脆卜卜, 表層鬆化可口, 豬腩肉亦夠鹹香, 配搭埋店舖自家芥茉醬, 難怪係招牌菜之一.拔絲鳳梨咕嚕肉真係做到拔絲效果, 咕嚕肉粉漿夠薄, 炸得夠脆口, 甜酸味均衡, 而且咕嚕肉掛到汁,夠入味.酥炸生蠔選用台山蠔, 隻隻都漲卜卜非常大隻, 又厚身, 炸漿做到金黃通透, 加上新鮮炸起特別香脆.咸魚雞粒炒飯夠獲氣, 炒飯中夾雜著脆卜卜的鹹魚, 鹹香味十足

拔絲鳳梨咕嚕肉

咸魚雞粒炒飯
夠獲氣, 炒飯中夾雜著脆卜卜的鹹魚, 鹹香味十足