【亂係餐牌點一樣都唔會令你失望嘅泰菜🇹🇭】佢係連續六年得到米芝蓮🏅上次介紹過上環店,今次介紹灣仔店🤩2間食嘅嘢係唔同㗎!灣仔店係主打濃湯同和牛船麵😋裝修泰FEEL GET🇹🇭想講雖然泰菜唻講少貴,但真心物超所值!全部都高質🥰強烈推薦大家去食🤪.🍴招牌和牛泰式濃湯河湯底偏濃味,香料味好足,同平時食到嘅好唔同,充滿肉味,完全唔油膩,好食😍偏辣🌶️ 河粉唔係我哋平時食嘅河粉,彈牙煙靭,仲好掛汁,我中意食呢款粉多啲!配料有和牛、牛肉丸、牛腩、炸豬皮、生菜🐮牛肉丸彈牙,好有口感🤩澳洲和牛半生熟,啱啱好👍🏼牛腩淋得唻幾有牛味😆推介‼️.🍴泰式炒闊河粉河粉好煙靭,有鑊氣!入面有蛋碎、粟米條,本身都夠曬味😆加埋辣椒漿勁MATCH🌶️ 雞肉嫩滑🐔推介‼️.🍴炸豬頸肉配烤蕃茄辣醬豬頸肉炸得啱啱好,佢仲要係一舊舊唔係一片片,啖啖肉😛加埋蕃茄辣醬SO JENG🥫.🍴泰式街頭椰子雪糕椰子雪糕好大份,仲要係椰殻裝著超吸睛🥥椰子味有2球,好香,都幾清甜😍平時唔中意食椰子嘅我都幾中意食呢個雪糕🍨佢入面仲有椰子肉、脆花生,夾埋粟米意外地好食🌽推介❗️.🍴泰北肉碎生菜包 (鴨)佢同平時食開嘅少少唔同,唔太辣偏酸🥬佢啲菜好甜😋肉碎偏
🍴招牌和牛泰式濃湯河
🍴泰式炒闊河粉
🍴炸豬頸肉配烤蕃茄辣醬
🍴泰式街頭椰子雪糕
🍴泰北肉碎生菜包 (鴨)
佢同平時食開嘅少少唔同,唔太辣偏酸🥬佢啲菜好甜😋肉碎偏大粒,惹味,好似係鴨唻😬 相對普通😝
⏰預LUNCH, DINNER 時間真係點都要排隊
💡份量都大份,特別係雪糕唔係HEA你
💡有加一服務費💲
💎推介指數: 💎💎💎💎💎
💡性價比:✨✨✨✨
🍴ENCORE指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(樣樣都好好食!)
招牌和牛泰式濃湯河
泰式炒闊河粉
炸豬頸肉配烤蕃茄辣醬
泰式街頭椰子雪糕
泰北肉碎生菜包 (鴨)
招牌和牛泰式濃湯河
泰式炒闊河粉