2024-01-24 225 瀏覽
今日午餐係和同事一起去食午餐,加上係老細請食飯的所以就叫同好多嘢食同貴嘅食物!!!以下全部也是我地一致認為好食的食物🙋🏻‍♀️有得入公數就當然要叫鮑魚啦仲要係每人兩隻,食得係超級無敵愉快😆鮑魚是用椒鹽烹煮成的,面有粉絲和蒜🧄加上鮑魚的味道就係美味!私房欖角骨真係一試難忘😋,食落去啲味道好豐富🤩,一啲都唔係普通嘅豬骨咁樣。欖角骨本身啲肉質已經好入味,加埋個秘製醬汁🥄,個味道簡直係無得頂👍🏻。骨头啲肉啖啖肥美,仲帶少少甜味,完全唔會話乾身乾底㗎。再加埋啲嘅欖角粒,醒胃又開胃,真係好襯嗰啲肉🥩。食落去個香味喺口腔裡面散發,真係好夠晒滿足感🤤。招牌嘅私房欖角骨絕對係層次分明,由外到入味道逐漸轉變,每一啖都令人回味無窮😍。最正嘅係個肉質好鬆化,輕輕一剝就可以甩骨,真係食得好過癮👏。而家想起都仲想再去食多次🤗,呢個私房欖角骨真係好值得推薦俾大家㗎!😜然後就係老壇酸菜魚,魚係滑滑的配上酸菜食朝係又開胃又邪惡,酸菜魚湯還有好多食物係入面。最後就係臘味炒芥蘭,臘腸係令到成碟餸菜香氣大增,芥蘭口味係硬硬地較爽身😙