2024-01-22 187 瀏覽
上次去咗銀都冰室,話你知,就算冇豪華裝潢,食物搞到你心思思!🤤佢哋個沙嗲牛通真係非一般,啖啖肉、粉滑又彈牙,沙嗲醬香味夠哂勁,味口剛好,咸香中帶點微微甜,咬落去嘅時候真係夠晒滿足!飲杯絲襪奶茶,熱辣辣一滑入肚,茶香四溢,奶味濃郁,透心涼嘅感覺。跟住再來個西多士,呢啲花生醬蛋糕式西多士真係喺口味上正到爆!表面脆卜卜,咬一啖,牛油同糖漿喺舌頭上爆發,濃甜又唔膩口,花生醬包著個喉嚨,暖笠笠嘅真係叫人一試難忘。銀都嘅咖啡雖然鮮味,但翻版啖啖茶香熱乎乎嘅奶茶,實在更加撩人。如你鍾意搵啖好茶,記得唔好錯過啦!跟住上嚟嘅茄汁雞扒煎蛋飯,茄汁酸酸甜甜滲透入飯粒,每一啖都充滿驚喜,雞扒火候啱哂,煎到外焦內嫩,飯食黎真係嘆到停唔到口呀!總之啦,銀都冰室就係平民美食嘅代表,我下次還會去添,點知幾時你都過黎體驗下?👍😋🎉