餐廳: 華星冰室 (克街)
資訊:

2019-01-12 757 瀏覽
今日陪個friend 去灣仔北帝廟還神,星期六早上訓到九點,食個港式早餐再還神~好日都唔出灣仔,即刻上網睇下有咩冰室,搵到華星冰室有四粒星,就去了~十一點半入到去人頭湧湧!都差唔多滿座。坐低睇下有咩食,早餐時段已過,咁就食常餐。常餐叉燒意粉:忌廉雞湯底,好濃味但唔咸,好味!叉燒唔多但都夠食,好“林”。意粉唔會煮過火,岩岩好。煎雙蛋:蛋黃係流心,加埋落碗粉度一齊食令個湯更濃郁。火腿正常啦,如果可以煎一煎就更好😋。多士烘底唔洗加錢,但因為我叫左個菠蘿油就無食到啦。奶茶:懷舊的黑白淡奶杯,茶奶比例都岩岩好。菠蘿油:上菜時係暖粒粒,麵包鬆軟,菠蘿皮好脆,牛油未溶,冷暖交融好幸福😋總結黎講都係一個簡簡單單既早餐,食物滿意,餐廳裝修幾有感覺,仲有好多歌星既親筆簽名poster貼滿牆身,幾特別。

常餐

奶茶:懷舊的黑白淡奶杯,茶奶比例都岩岩好。

熱奶茶

菠蘿油