2023-12-29 1892 瀏覽
我諗大概一年之前,中秋同班friend嚟食過一次,今次再嚟發覺啲嘢好食咗(可能我上次遲到啲嘢食已經凍晒)個位置的確有少少難搵,唔係exactly彌敦道,而係轉入去,OK便利店對面。聖誕節去都好有氣氛,有佈置、有聖誕menu、聖誕歌凱薩沙律好大碟,啲菜都幾新鮮,配埋麵包糠幾好軟殼蟹意粉意粉都食得出係新鮮嘅,唔係煮咗好耐翻熱嗰種味道,賣相睇落好普通,食落比個樣更好。軟殼蟹好大隻,咬落脆卜卜! 入邊都有好多蟹肉,唔係剩係得脆皮包住。食煎炸嘢我有時因為覺得太肥膩會唔食出面層外皮,呢個我覺得很可以入口,因為都唔厚粉唔油,除咗沙律菜,仲有一絲絲青椒,希望食完唔熱氣唔生暗瘡⋯泡沬咖啡睇人哋啲食評相見到有靚拉花我先叫,但係我個杯冇.. 好在係好飲嘅啡! 未飲聞到已覺香! 如果唔係我會prefer叫打卡靚靚嘅有色凍飲~柑橘青檸熱嘅 冬天飲好正好潤喉牛角窩夫伴雪糕跟餐加咗$42叫呢個甜品,都係即叫即製嘅,賣相一流好吸引! 即係Croissant(牛角包)+ Waffle(窩夫),單球雪糕一凍配下面嘅一熱,一次過滿足三個願望雖然枱與枱之間已經有啲距離,但大家傾計/玩得大聲都有啲嘈,不過食客呢點都控制唔到。題
啲嘢食已經凍晒)
聖誕節去都好有氣氛,有佈置、有聖誕menu、聖誕歌
凱薩沙律
好大碟,啲菜都幾新鮮,配埋麵包糠幾好
軟殼蟹意粉
泡沬咖啡

柑橘青檸
熱嘅 冬天飲好正好潤喉

牛角窩夫伴雪糕

題外話,佢個廁所都好乾淨,仲有油畫🖼️